Η Κίνα βάζει "φρένο" στα αυτοκίνητα της Tesla φοβούμενη κατασκοπεία!


Η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την κίνηση των μοντέλων της Tesla σε στρατιωτικές περιοχές της χώρας και μέρη που υπάρχουν σημαντικές εταιρείες για τον φόβο κατασκοπίας μέσω των καμερών που έχουν τα οχήματα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ.: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 20/3/2021

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο, η κυβέρνηση της Κίνας φοβάται πιθανή κατασκοπία μέσω των καμερών που διαθέτουν τα μοντέλα της Tesla για τη λειτουργία του συστήματος Autopilot αλλά και για τη γενικότερη πληροφόρηση του οδηγού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στον Τύπο άνθρωποι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, για τον λόγο αυτόν ανώτατα στελέχη του κόμματος αποφάσισαν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία τους κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και περιοχές όπου υπάρχουν κρατικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας ή είναι σημαντικές για τη λειτουργία του κράτους. 

Όλα τα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας διαθέτουν οκτώ κάμερες περιμετρικά του αμαξώματος, καθώς και μία εντός του οχήματος, οι οποίες καταγράφουν διαρκώς τον περιβάλλοντα χώρο, ακόμα και όταν είναι σταθμευμένα. Η κινεζική κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τι καταγράφεται από τα αυτοκίνητα και φοβάται ότι κάποιοι ίσως χρησιμοποιήσουν ένα μοντέλο της Tesla για κατασκοπία και μεταφορά επικαιροποιημένων πληροφοριών σε ξένα κράτη, ιδίως στις ΗΠΑ, σε πραγματικό χρόνο. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το κομματικό καθεστώς της Κίνας ενημέρωσε τους επιτελείς του στρατού και διευθυντές μεγάλων και σημαντικών κρατικών εταιρειών να απαγορεύουν εφεξής στα στελέχη τους να μετακινούνται προς την εργασία τους με οχήματα της Tesla, στην περίπτωση που έχουν ένα τέτοιο στην κατοχή τους.

Οι συνάδελφοι του αμερικανικού Car and Driver ήρθαν σε επαφή με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Tesla στις ΗΠΑ ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες για το δημοσίευμα αλλά και την άποψη της εταιρείας γι’ αυτό. Ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια απάντηση εκ μέρους της. Θυμίζουμε ότι η κινεζική αγορά είναι σημαντική για την Tesla και από το 2019 κατασκευάζει στην ασιατική χώρα τα Model Y και Model 3.