Η Manhart έκανε τα «μαγικά» της και απογείωσε την ισχύ της BMW M2 στους 560 PS (photos)


Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος «αγρίεψε» την εμφάνιση της BMW M2 κι έκανε τις απαραίτητες μηχανικές αναβαθμίσεις, αυξάνοντας τη δύναμή της κατά 100 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MANHART
  • 10/2/2024

Έχοντας αποκαλύψει τα πρώτα στοιχεία γι αυτήν το 2022, η Manhart παρουσίασε τη δική της έκδοση της BMW M2, την οποία έχει ονομάσει MH2 560. Το μοντέλο των Γερμανών έχει λάβει τόσο αισθητικές, όσο και μηχανικές αναβαθμίσεις.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η MH2 560 αποδίδει 560 PS και 650 Nm ροπής, δηλαδή περίπου 100 PS κι 100 Nm περισσότερο από το μοντέλο στην εργοστασιακή του μορφή. Αυτό οφείλεται στην προσθήκη ενός control unit MHtronik, το οποίο συνοδεύει τον twin turbo κινητήρα I6 χωρητικότητας 3,0 L, που προέρχεται από τα μεγαλύτερα «αδέρφια» της M2, δηλαδή την M3 και την M4.

Η Manhart έχει προσφέρει στην MH2 560 σπορ downpipes με καταλυτικούς μετατροπείς HJS, ένα σύστημα εξάτμισης από ατσάλι με λειτουργία valve control και μαύρες απολήξεις. Διαθέσιμη αποκλειστικά εκτός της αγοράς της Γερμανίας είναι επίσης η επιλογή αγωνιστικών downpipes της Manhart και καταλυτικών μετατροπών 200 κυττάρων.

Φυσικά, η εταιρεία έχει «αγριέψει» σημαντικά την εμφάνιση της BMW M2, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει με τα μοντέλα που καταπιάνεται. Το αμάξωμα είναι γυαλιστερό μαύρο με μπλε και γαλάζιες λεπτομέρειες, με τους τροχούς να είναι επίσης μαύροι, έχοντας όμως μεγαλώσει κατά μία ίντσα, σε σχέση με τους εργοστασιακούς, φτάνοντας στις 21 ίντσες. Προσφέρονται επίσης και ζάντες 20 ιντσών, οι οποίοι τυλίγονται με ελαστικά μεγέθους 265/30ZR20 στο μπροστινό και 285/30ZR20 στο πίσω μέρος.

Το πακέτο carbon της BMW έχει επίσης επεκταθεί από τη Manhart, προσθέτοντας ανθρακόνημα στη γρίλια, τις εισαγωγές του μπροστινού προφυλακτήρα, την μπροστινή και την πίσω αεροτομή, τις πλαϊνές ποδιές και τον διαχύτη.

Ο Γερμανός βελτιωτής δεν αναφέρει την τιμή του νεότερου δημιουργήματός του, όμως ενδεικτικά, το κόστος της νέας BMW M2 στη Γερμανία ξεκινά από 58.100 ευρώ, οπότε αναμένεται ότι η MH2 560 θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το ποσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Manhart καταπιάνεται με την BMW X6 M και δημιουργεί μία μοναδική έκδοσή της (photos)

Η BMW 2002 tii Alpina «απογειώνεται» από τη Manhart (photos)

Η Lancia Delta Integrale «αγριεύει» περισσότερο χάρη στη Manhart (photos)