Η BMW M2 Competition αλλάζει επίπεδο μετά την «περιποίηση» της Manhart (photos)


Η Manhart ανέλαβε να πάει σε άλλα ύψη την ήδη ακραία BMW M2 Competition , και το αποτέλεσμα λέγεται MH2 700.

  • ΦΩΤΟ: Manhart - Facebook
  • 14/10/2023

Η BMW M2 έχει περάσει στη νέα της γενιά, την G87, όμως η F87, στην έκδοση M2 Competition, δέχεται την… προσοχή και την αγάπη της Manhart.

Αποτέλεσμα των μετατροπών είναι η MH2 700, με τον 3λιτρο, 6κύλινδρο κινητήρα με δύο turbo να αγγίζει πια τα 715 PS και τα 815 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει ότι η ισχύς αυξήθηκε κατά 304 PS και η ροπή κατά 265 Nm σε σύγκριση με την εργοστασιακή έκδοση. 

Αυτή η σημαντική αύξηση στις επιδόσεις του μοντέλου ήρθε από την αλλαγή της χαρτογράφησης της ECU, τα νέα turbo, το νέο σύστημα ψύξης, την εισαγωγήαέρα από ανθρακόνημα και το νέο στρόφαλο

Ασφαλώς αναβαθμίστηκε και ο συμπλέκτης του 7τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου, ενώ προστέθηκε και ένα διαφορικό από dragster. Τέλος, ένα σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτοατσάλι συμπληρώνει το σκηνικό.

Οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται στην ανάρτηση, με σύστημα της KW που βελτιώνει το κράτημα και μειώνει το ύψος του μοντέλου. Η πέδηση εξασφαλίζεται από δισκόφρενα 395 χιλιοστών με έξι πιστόνια εμπρός, και 380 χιλιοστών με τέσσεραπιστόνια πίσω.

Σε αισθητικό επίπεδο, η MH2 700 έχει αρκετά διαφορετική αισθητική από τις άλλες τροποποιημένες M2, με νέο καπό, splitter, ποδιές, διαχύτη και πίσω πτέρυγα από ανθρακόνημα.

Το δίθυρο κουπέ εξοπλίζεται και με 20αρες ζάντες Manhart ConcaveOne σε μαύρο ματ χρώμα με τιρκουάζ λεπτομέρειες.

Αντίστοιχη χρωματική παλέτα έχει και το εσωτερικό, με το roll cage να έχει αυτό το έντονο τιρκουάζ σε αντίθεση με τα μαύρα καθίσματα και το ταμπλό.

Κι αν κρίνουμε από το σήμα ‘Limited 01/01’, πρόκειται για ειδική παραγγελία πελάτη κι όχι κάτι που θα δούμε να τίθεται στο ευρύτερο κοινό.

Πηγή φωτογραφιών: Manhart Performance