Η McLaren γιορτάζει 60 χρόνια ιστορίας ντριφτάροντας στο όριο την Artura (video)


Δύο McLaren Artura συναντιούνται στην πίστα για να ντριφτάρουν γιορτάζοντας έτσι τα 60 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: McLaren
  • 6/9/2023

Η McLaren συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια από τη στιγμή που ο ιδρυτής της, Bruce McLaren, άνοιξε τις πρώτες εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία. Προφανώς είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τη φίρμα και για να το γιορτάσει αποφασίστηκε να γυριστεί ένα εντυπωσιακό video στο οποίο πρωταγωνιστούν δύο Artura.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε ένα μπλε και ένα πορτοκαλί μοντέλο να καίνε ανηλεώς λάστιχο στη φημισμένη πίστα του TopGear, στο Dunsfold Aerodrome που βρίσκεται στο Surrey του Ην. Βασιλείου. Η ταυτότητα των οδηγών δεν αποκαλύφθηκε, ωστόσο, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι είναι αρκετά επιδέξιοιστην πλαγιολίσθηση.

Μάλιστα, ακόμα και το αποτύπωμα που αφήνει το drift στην πίστα είναι συμβολικό, αφού τα σημάδια από τα ελαστικά των Artura σχηματίζουν το «60».

Η Artura αποτελεί το επόμενο βήμα μετά την 570S, την οποία αντικατέστησε στην γκάμα της McLaren, ως το πρώτο υβριδικό της όχημα μετά την P1. Ο κινητήρας είναι V6 χωρητικότητας 3,0 lt με δύο turbo και ηλεκτροκινητήρα, όπου συνδυαστικά αποδίδουν 585 PS και 720 Nm ροπής.

Δείτε το video: