H Mercedes-Benz προσφέρει επιδοτήσεις για την παλιά diesel στην Γερμανία


Τα 3.000 ευρώ φτάνει η επιδότηση που θα προσφέρει η γερμανική εταιρία στους ιδιοκτήτες μοντέλων της με παλιότερα diesel προδιαγραφής Euro 5.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/8/2019

Η επιδότηση αφορά στην επιδιόρθωση του προβλήματος με τις εκπομπές ρύπων αφού η απλή αναβάθμιση λογισμικού δεν είναι αρκετή για να επιλύσεις το πρόβλημα. Έτσι, η Daimler προσφέρεται να καλύψει τα έξοδα για μία after-market λύση που αφορά στην βελτίωση του συστήματος εξαγωγής και στην μείωση κυρίως των οξειδίων του αζώτου.

Η λύση αυτή αναφέρεται από την Automotive News ως “retrofit” και αφορά σε Mercedes με κινητήρες πετρελαίου Euro 5, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών E 220 και E 250. Τα κιτ προσφέρονται από την DR Pley SCR Technology, μια οικογενειακή εταιρία που έχει την έδρα της στα νότια της Βαυαρίας. Στο κόστος των 3.000 ευρώ περιλαμβάνεται η αγορά και η τοποθέτηση του κιτ.

"Γνωρίζουμε από την αρχή ότι οι αναβαθμίσεις είναι εφικτές και πλέον το έχουμε αποδείξει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων", δήλωσε ο Thomas Steinbrueckner, επικεφαλής στο τμήμα ανάπτυξης της Dr Pley SCR Technology.

Υπενθυμίζεται πως σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας τα παλιάς τεχνολογίας diesel δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν λόγω των εκπομπών ρύπων και των μικροσωματιδίων τους. Τα Euro 6 δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Αξιοσημείωτο είναι πως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο τα πετρελαιοκίνητα από Euro 5 και πάνω.