H Mercedes ξεκινά την ηλεκτρική της επίθεση!


H Daimler ανακοίνωσε πως έχουν γίνει όλες οι ετοιμασίες ώστε να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των ηλεκτρικών EQ.

  • 14/12/2020

Ουσιαστικά από τον επόμενο χρόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πέσουν… βροχή αφού μικροί και μεγάλοι κατασκευαστές θα λανσάρουν μαζικά τα νέας τους μοντέλα μηδενικών ρύπων. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Mercedes η οποία έχει αναβαθμίσει τα σχετικά εργοστάσια της σε όλο τον κόσμο για να ξεκινήσει η παραγωγή και το λανσάρισμα οκτώ πλήρως ηλεκτρικών Mercedes EQ.

Στην κορυφή της γκάμας θα τοποθετείται ένα εμβληματικό sedan με την ονομασία EQS, το οποίο θα παράγεται από τις αρχές του 2021 στο Sindelfingen της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, στο πολύ-διαφημισμένο εργοστάσιο «56».

Τα μικρότερα μοντέλα και τα πιο ενδιαφέρονται για τον πολύ κόσμο είναι οι EQA και EQB. Το πρώτο θα παράγεται στο Rastatt στη Γερμανία, ενώ το δεύτερο στο εργοστάσιο στην Ουγγαρία. Στη Βρέμη θα κατασκευάζεται η EQE και η EQC, ενώ τα αυτοκίνητα που θα προορίζονται εκτός Ευρώπης θα βγαίνουν από άλλες μονάδες στην Κίνα και στις ΗΠΑ.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Mercedes θα κατασκευάζει τα δικά της ηλεκτρικά συστήματα μπαταριών σε εγκαταστάσεις στη Γερμανία, την Πολωνία, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στόχος της Daimler μέχρι το 2030 είναι οι μισές της πωλήσεις να αντιστοιχούν σε ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα.

«Με τη στρατηγική Electric First, η Mercedes-Benz βρίσκεται σταθερά στο δρόμο προς τo ουδετερότητα αποτύπωμα του CO2. Σκοπεύουμε να ηγηθούμε στον τομέα της ηλεκτροκινητικότητας και να επικεντρωθούμε ιδιαίτερα στην τεχνολογία των μπαταριών», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler, Markus Schafer.