H Mercedes θα συνεργαστεί με την Cummins


H αμερικάνικη εταιρεία θα αναλάβει τους κινητήρες για τα μεσαία επαγγελματικά μοντέλα της Daimler.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/2/2021

Αυτή τη χρονική περίοδο οι συνεργασίες μεταξύ κατασκευαστών σε διάφορους τομείς έχουν την τιμητική τους. Από αυτήν τη σκοπιά η ανακοίνωση της πρόθεσης συνεργασίας της Mercedes με την αμερικάνικη Cummins που κατασκευάζει κινητήρες δεν προκαλεί έκπληξη.

Με βάση λοιπόν αυτή τη στρατηγική συνεργασία η Cummins θα αναλάβει την περαιτέρω εξέλιξη των κινητήρων μεσαίου μεγέθους για τα φορτηγά και λεωφορεία της Daimler Trucks & Buses. Επίσης θα αναλάβει τόσο την παραγωγή τους όσο και την παγκόσμια διανομή τους. Μάλιστα η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών μπορεί να επεκταθεί και στους τομείς της μετάδοσης και των υπόλοιπων συστημάτων των κινητήρων.

Από τη στιγμή που τους συγκεκριμένους κινητήρες τους αναλαμβάνει η Cummins η Mercedes εξοικονομεί τα ποσά που θα έπρεπε να επενδύσει προκειμένου να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις προδιαγραφές Euro VII.

Τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετεξέλιξη της εταιρείας αλλά και για την εξέλιξη κινητήρων για τα βαριά επαγγελματικά οχήματα του ομίλου. Τα οποία θα αποτελούν τη βασική κατηγορία ενασχόλησής του, μιας και αποστασιοποιείται από τα πιο μικρά.

Η Cummins θα κατασκευάζει τους συγκεκριμένους κινητήρες από το δεύτερο μισό της δεκαετίας στο χώρο του εργοστασίου της Mercedes στο Mannheim, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν και οι θέσεις εργασίας. Τα συγκεκριμένα σύνολα θα είναι διαθέσιμα και για άλλους κατασκευαστές.