Η νέα Mercedes B-Class θα έχει και ηλεκτρική έκδοση


Η EQB, η ηλεκτρική έκδοση της νέας B-Class, θα έχει μπαταρίες έως και 110 kWh, αυτονομία τουλάχιστον 400 km και ηλεκτροκινητήρα 150 kW.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/10/2018

Η Mercedes δεν διαψεύδει σε καμία περίπτωση πως κάθε συμβατικό μοντέλο της θα αποκτά στην πορεία και μια έκδοση EQ. Φυσικά στο πλάνο αυτό εντάσσεται και η ολοκαίνουργια B-Class. Η οποία θα παρουσιαστεί σε κάποιες ώρες στην έκθεση στο Παρίσι. Η ηλεκτρική έκδοσή της, που θα λέγεται EQB, θα παρουσιαστεί σε δεύτερο χρόνο και οι δοκιμές της στο δρόμο είναι σε εξέλιξη, μαζί με αυτές της EQA, που θα είναι η αντίστοιχη εκδοχή της A-Class.

Στην ουσία η EQB θα αποτελεί την άμεση διάδοχο της ηλεκτρικής έκδοσης της προηγούμενης γενιάς, της B-Class Electric Drive και στα χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνεται μια μάσκα ανάλογη με αυτήν της EQC, του ηλεκτρικού SUV που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Σε αντίθεση όμως με την τελευταία που θα χρησιμοποιεί το πλαίσιο EVA I εδώ η βάση θα είναι το EVA I.

Ενδιαφέρον είναι πως η Mercedes έχει κατοχυρώσει τα ονόματα πολλών εκδόσεων της EQB, όπως ΕQB 200 και EQB 360 με αρκετά ενδιάμεσα νούμερα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μπαταρίες με χωρητικότητα από 60 έως και 110 kWh. Η ελάχιστη αυτονομία θα είναι τα 400 km, ενώ η συστοιχία των μπαταριών θα ζυγίζει περίπου 650 kg. Με τη σειρά του ο ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει αρχικά 150 kW, με τις εκδόσεις των 200 και 250 kW να προστίθενται στην πορεία.