Η ντροπιαστική επίδειξη της Tesla στην Κίνα και το ακρωτηριασμένο dummy (Video)


Την επίδειξη του συστήματος αυτόνομης πέδησης θέλησε να  πραγματοποιήσει η Tesla στην μακρινή Κίνα, ωστόσο η εξέλιξη της διαδικασίας δεν ήταν η αναμενόμενη. Δείτε το απολαυστικό video.

  • 23/9/2020

Μετά τα άθραυστα τζάμια του Tesla Cybertruck τα οποία θρυμματίστηκαν σε ζωντανή μπροστά τα μάτια εκατομμυρίων θεατών, η αμερικανική φίρμα βρίσκεται και πάλι στη δυσάρεστη θέση να προσπαθεί να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα.

Μπορεί αυτή τη φορά το κοινό να μην ήταν τόσο μεγάλο όσο εκείνο που παρακολουθούσε την παγκόσμια πρεμιέρα του Cybertruck ωστόσο το ατυχές περιστατικό σχετίζεται με μια σαφώς κρισιμότερη λειτουργία των μοντέλων της Tesla.

Ο λόγος για το σύστημα αυτόνομης πέδησης ενός Model 3 το οποίο απέτυχε να εντοπίσει τη διέλευση ενός πεζού –ευτυχώς για όλους ήταν μια πλαστική κούκλα- με αποτέλεσμα να τον παρασύρει.

Όλα αυτά συνέβησαν στη μακρινή Κίνα, ωστόσο, την αδυναμία του συστήματος να αποδώσει τα αναμενόμενα και να αποτρέψει ή να περιορίσει τις συνέπειες μια σύγκρουσης με πεζό είχε εντοπίσει στο πρόσφατο παρελθόν και ο εθνικό οργανισμός για την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων στις Η.Π.Α.

Με το video στο οποίο το Tesla Model 3 παρασύρει και ακρωτηριάζει το άτυχο ανδρείκελο να κάνει τον γύρο του κόσμου, η καλιφορνέζικη φίρμα οφείλει να αντιδράσει και να λύσει ένα κρίσιμο πρόβλημα νεότητας που θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια που είναι ικανές να προσφέρουν οι προτάσεις της.