Η Peugeot θα παρουσιάσει υβριδικό 508 Sport με 360 PS


Οι Γάλλοι της Peugeot είναι αποφασισμένοι να μπουν στα sport sedan με ένα υβριδικό 508. Αργότερα αναμένεται και το αντίστοιχο station.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/5/2019

H Peugeot προχωρά ολοταχώς στην αναβάθμιση της γκάμας αλλά και του ίματζ της μιας και ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα σπορ σεντάν που θα ανταγωνίζεται άμεσα τo S4 της Audi αλλά και την Mercedes-AMG C43. Άλλωστε στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής με το 508 Sport Engineered Concept.

Το οποίο θα μετεξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής, μένοντας αρκετά κοντά αισθητικά στο πρωτότυπο. Η παρουσίασή του προγραμματίζεται για του χρόνου (2020), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύστημα πρόωσης που θα χρησιμοποιηθεί.

Η βάση του θα είναι ο τετρακύλινδρος turbo των 1.600 cc της PSA στην έκδοσή του των 200 ίππων. Ο οποίος θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Έναν 110 PS τοποθετημένο στην εμπρός άξονα και έναν 200 PS στον πίσω, με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 360 PS. Το κιβώτιο θα είναι φυσικά αυτόματο 8 σχέσεων, ενώ η παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα σημαίνει πως θα υπάρχει και ηλεκτρική τετρακίνηση.

Η μπαταρία αναμένεται να έχει χωρητικότητα 11,8 kWh και να εξασφαλίζει μια καθαρά ηλεκτρική κίνηση για έως και 50 χιλιόμετρα, ενώ μέχρι τώρα σε έχει γίνει κάτι γνωστό σχετικά με τις επιδόσεις., Κρίνοντας όμως από αυτές του 508 Sport Engineered Concept (0-100 km/h σε 4,3 sec, τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h) αναμένονται εντυπωσιακές.