Η Renault έβαλε το... χέρι στην τσέπη και έκανε τη μεγαλύτερη αύξηση μισθών εδώ και 20 χρόνια


Οι πληθωριστικές πιέσεις και το ολοένα πιο ακριβό κόστος ζωής ανάγκασαν τη Renault να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 6/2/2023

Η Renault κάνει αλλαγές στη διαχείριση των πόρων της, αυξάνοντας το ποσό που διαθέτει για τους μισθούς των εργαζομένων της παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει σε όλους τους υπαλλήλους που απασχολεί στα τμήματά της, αύξηση της τάξης του 7,5% στον μηνιαίο τους μισθό για το 2023, ως μία ένδειξη κατανόησης της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που προκύπτει από τον πληθωρισμό και την αύξηση του κόστους ζωής.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από 3 διαφορετικές πηγές μέσα από την ίδια την εταιρεία, οι οποίες αναφέρουν μάλιστα ότι η αύξηση αγγίζει τα 110 ευρώ για περίπου τα 2/3 του εργατικού δυναμικού. Πράγματι, μία τέτοια αύξηση στους μισθούς των ανθρώπων που στηρίζουν την εταιρεία και είναι απαραίτητοι για κάθε κίνησή της, αποτελεί τη μεγαλύτερη εδώ και 21 χρόνια, δηλαδή από το 1992.

Οι αυξήσεις θα διαχωρίζονται σε γενικές και μεμονωμένες, ενώ οι υπάλληλοι, οι τεχνικοί, οι προϊστάμενοι και τα διευθύνοντα στελέχη θα λάβουν επίσης ένα μπόνους, μέσα στα όρια του αντίστοιχου μισθού. Αυτό θα ανέρχεται στα 700 ευρώ εφάπαξ, και θα απονεμηθεί στους υπαλλήλους, των οποίων ο μισθός δεν ξεπερνά το τριπλάσιο του κατώτερου μισθού.

Τα παραπάνω μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις αρχές του μήνα Φεβρουαρίου, και θα ισχύουν για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.