Η Toyota σκέφτεται να μεταμορφώσει το Corolla Cross σε αγροτικό! (photos)


Σύμφωνα με ξένο δημοσίευμα, οι θετικές εντυπώσεις που συγκέντρωσε ψηφιακή δημιουργία ανεξάρτητου σχεδιαστή, έβαλε σε σκέψεις τους ανθρώπους της ιαπωνικής εταιρείας. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Kleber Silva - Behance
  • 4/8/2023

Λίγες μόλις μέρες αφού η Toyota τράβηξε το κάλυμμα από το Corolla Cross το 2020, ένας ψηφιακός σχεδιαστής μετέτρεψε το τότε νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας σε pickup, κάνοντας ιδιαίτερη αίσθηση στον κόσμο του διαδικτύου.

Τώρα, ρεπορτάζ αναφέρουν ότι το «όνειρο» του Kleber Silva, που δημιούργησε το Corolla Cross Pickup, πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα. Σύμφωνα με το Automotive News, η Toyota ετοιμάζεται να λανσάρει ένα μικρό pickup βασισμένο στην Corolla.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα τονίζει ότι το πρότζεκτ βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικά στάδια, κι ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Όπως και να 'χει, ένα τέτοιο σενάριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί πριν το 2027, κι έτσι είναι πιθανότερο να βασιστεί στην επόμενη, κι όχι στην τρέχουσα γενιά του μοντέλου.

Όσο για τη θέση του στην γκάμα της Toyota, θα τοποθετηθεί κάτω από το Hilux, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί το Ford Maverick και το Hyundai Santa Cruz, ενώ αναμένεται να μοιάζει αρκετά με αυτά, ως προς το μέγεθος και τη μορφολογία.

Το Automotive News εικάζει ότι η παραγωγή θα γίνει στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μισισιπί, εκεί όπου κατασκευάζεται κι το βασικό μοντέλο της Corolla. Αντιθέτως, η παραγωγή του Corolla Cross θα συνεχίσει να στεγάζεται στο νέο εργοστάσιο της Toyota στην Αλαμπάμα, το οποίο μάλιστα κατέχει από κοινού με τη Mazda.