To νέο Ford Maverick μετασχηματίζεται σε υβριδικό pickup!


Το μεσαίων διαστάσεων Ford Maverick θα διατίθεται ως υβριδικό pickup με κινητήρα 2,5 λίτρων, αλλά θα υπάρχει και σε 2λιτρη υπερτοφοδοτούμενη έκδοση με κίνηση στους τέσσερις τροχούς

  • Photos: CAR AND DRIVER USA
  • 9/6/2021

Η Ford ξαναμπαίνει στο παιχνίδι των pickup οχημάτων, μεσαίων διαστάσεων με το νέο Maverick, ένα μοντέλο που θα τοποθετείται κάτω από το Ranger/Raptor και θα προσφέρεται ως υβριδικό σε δελεαστικότατη τιμή.

Η βασική έκδοση που κοστίζει 21.490 δολάρια στις ΗΠΑ, θα είναι η XL, η οποία εξοπλίζεται με 4κύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα που συνδυάζονται με κιβώτιο ταχυτήτων συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT). Η συνολική ισχύς ανέρχεται στους 194 ίππους, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μόνο.

Το νέο pickup της Ford θα διατίθεται προαιρετικά και με 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα (χωρίς να είναι υβριδικό), που θα είναι είτε δικίνητο είτε τετρακίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων. Η ιπποδύναμη σε αυτή την περίπτωση ανέρχεται στους 254 ίππους και η ροπή στα 376 Nm.

Στην καμπίνα του τετράθυρου Maverick θα φιλοξενούνται έως πέντε επιβάτες, ενώ ο εξοπλισμός θα διαθέτει μεταξύ άλλων ψηφιακή οθόνη πολυμέσων οκτώ ιντσών και πολλές θήκες για μικροαντικείμενα. Οι πιο πλούσιες εκδόσεις θα προσφέρονται με δερμάτινες επενδύσεις, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης WiFi, που θα συνεργάζεται με Apple CarPlay ή Android.

Η διάθεση του νέου Ford Maverick ξεκινά το προσεχές φθινόπωρο. Όσο αφορά την αγορά των ΗΠΑ, εκτός της έκδοσης XL που θα κοστίζει 21.490 δολάρια, η τιμή της XLT ανέρχεται στα 23.775 δολάρια, ενώ η ακριβότερη Lariat φτάνει τα 26.985 δολάρια.