Η χρυσή εποχή των ράλι: Δείτε ένα υπέροχο video με τα αξέχαστα αυτοκίνητα του Group B


ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ GROUP B ΣΥΝΔΥΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΡΑΛΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΖΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/3/2020

Έδρασαν μεταξύ του 1982 και το 1986 και αποτέλεσαν την κορύφωση της εξέλιξης των αγωνιστικών αυτοκινήτων στους αγώνες το παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι.

Συνήθως αναφέρεται ως η "χρυσή εποχή" των αγώνων, και όχι άδικα, μιας και τα "τέρατα" που προέκυψαν εκείνη την εποχή είχαν απίστευτες επιδόσεις και ικανότητες που πολλές φορές ξεπερνούσαν αυτές των οδηγών τους.

Οι ταχύτητες ήταν πρωτοφανείς ενώ η τετρακίνηση που πρώτη έφερε η Αudi δημιούργησε νέα δεδομένα για τα επίπεδα πρόσφυσης που μπορεί να έχει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο ε κάθε είδους έδαφος. Και από κοντά μια φουρνιά οδηγών από τους μεγαλύτερους που πέρασαν ποτέ από τους αγώνες, τόσο διαφορετικοί και πολύ πιο ανθρώπινοι από τους σημερινούς (δείτε τους να απολαμβάνουν το τσιγαράκι τους ακόμα και μέσα στο αγωνιστικό!).

Μόνο που όλα αυτά ξέφυγαν κατά πολύ, οι ιπποδυνάμεις είχαν ανέβει πάνω από τα 500 άλογα χωρίς να υπάρχουν όλα αυτά που γνωρίζουμε σήμερα ώστε να μπορούν να ελεγχθούν με ασφάλεια.

Η "ύβρις" ήρθε με δυσάρεστο τρόπο, τον άδικο χαμό του Τοϊβόνεν και την απόφαση της FIA να σταματήσει την εξέλιξη αυτής της κατηγορίας. Μένουν οι αναμνήσεις που ξυπνά αυτό το video το οποίο σε κάποιους λίγο μεγαλύτερους θα θυμίσει μερικές πολύ όμορφες στιγμές.