Jaguar F-Pace P400e PHEV: Πώς απέδωσε στις δοκιμές αποφυγής (video)


Η PHEV έκδοση του Jaguar F-Pace μπορεί να είναι ασφαλής, όμως δεν απέδωσε πολύ καλά στο τεστ αποφυγής, καθώς δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα γρήγορη.

  • ΦΩΤΟ-VIDEO: KM77.COM
  • 12/10/2022

Η εξηλεκτρισμένη έκδοση της Jaguar F-Pace πρόκειται για ένα αρκετά στιβαρό, οικογενειακό SUV, το οποίο ενδείκνυται για ταξίδια, καθώς η αυτονομία του είναι εξαιρετικά αυξημένη, όμως δεν αποτελεί ένα όχημα για πίστα, κάτι που επιβεβαιώθηκε σε πρόσφατες δοκιμές αποφυγής.

Οι δοκιμαστές από το κανάλι km77.com στο YouTube συμπέραναν, μέσω των εν λόγω δοκιμών, ότι η αναβαθμισμένη έκδοση της F-Pace έχει δεχτεί σημαντικές βελτιώσεις, όσον αφορά την οδηγική άνεση, καθώς και το πόσο ευκολοδήγητο είναι το μοντέλο. 

Η πρώτη δοκιμή γίνεται με ταχύτητα 77 km/h, και, παρόλο που δεν είναι επιτυχημένη, εξαιτίας της υποστροφής που εμφανίζει το όχημα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω video, το αυτοκίνητο παραμένει αρκετά προβλέψιμο, με τον οδηγό να το κρίνει ασφαλές.

Η υψηλότερη ταχύτητα με την οποία κατάφερε ο οδηγός να κατακτήσει με την Jaguar F-Pace κατά τη διάρκεια των δοκιμών είναι 71 km/h, μόλις 3 km/h πιο αργά από την προηγούμενη έκδοση του μοντέλου. Η F-Pace δοκιμάστηκε και σε slalom, με τους ανθρώπους του km77.com να δηλώνουν έκπληκτοι με την εξαιρετική ανταπόκρισή της, καθώς ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμή σε 24,3 sec, παρά το αυξημένο βάρος της (2.200 kg), όντας SUV. Η PHEV κινητήρια μονάδα της F-Pace κατάφερε να την τοποθετήσει στην 6η θέση της κατάταξης του km77.com στις δοκιμές αποφυγής, με το Polestar 2 να βρίσκεται στην κορυφή, με 22,8 sec.

Δείτε τη δοκιμή: