Και η Ford σταματά την εμπορική δραστηριότητά της στη Ρωσία


Ο κ. Jim Farley, o Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σταματά προσωρινά τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της στη Ρωσία, στο πλαίσιο των κυρώσεων εναντίον της χώρας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/3/2022

Έπειτα από τις Mercedes-Benz, Jaguar Land Rover, Volvo και Volkswagen, και η Ford θα συμμετέχει στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που δημοσίευσε ο κ. Jim Farley, η «Μπλε Οβάλ» θα διακόψει την εξαγωγή οχημάτων της στη χώρα και θα δωρίσει 100.000 δολάρια στο «Global Giving Ukraine Relief Fund» το οποίο έχει αναλάβει τη συλλογή χρημάτων και αγαθών προς βοήθεια των Ουκρανών.

Η Ford συντάσσεται με τις υπόλοιπες εταιρείες που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους με τη Ρωσία. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα εκπρόσωπος της Volvo Cars ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο επιβολής κυρώσεων προς τη χώρα για την εισβολή της στην Ουκρανία, θα πάψει η αποστολή αυτοκινήτων της προς την αγορά της πρώτης.

Όπως εξήγησε, η απόφαση αυτή ελήφθη από τα στελέχη της σουηδικής εταιρείας «λόγω των κινδύνων που συνεπάγεται η ανταλλαγή υλικών με τη Ρωσία αυτή την περίοδο αλλά και λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει σε αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η Volvo δεν θα παραδώσει αυτοκίνητά της στη ρωσική αγορά μέχρι νεωτέρας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Volvo Cars πούλησε πέρυσι περίπου 9.000 καινούργια οχήματά της στη συγκεκριμένη χώρα. Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει και η Volkswagen, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας. Εκτός των δύο, την προσωρινή διακοπή της συνεργασίας της με τη ρωσική Kamaz ανακοίνωσε και η Daimler Truck, στον τομέα των φορτηγών.