H Volvo πραγματοποίησε το πιο ακραίο crash test στον κόσμο (video)


Αυτή τη φορά οι ειδικοί του Volvo Cars Safety Center αποφάσισαν να ανεβάσουν τον πήχη πολύ ψηλά. Κάπου στα 30 μέτρα!

  • 13/11/2020

Τόση είναι η απόσταση που σηκώνει ο γερανός ένα αυτοκίνητο της Volvo και που στη συνέχεια το απασφαλίζει για να πραγματοποιήσει μια ελεύθερη πτώση στο έδαφος. Σύμφωνα με την Volvo συνολικά δέκα διαφορετικά μοντέλα της μάρκας έπεσαν από το γερανό αρκετές φορές. Πριν από την πτώση, οι μηχανικοί ασφαλείας της Volvo Cars πραγματοποίησαν ακριβείς υπολογισμούς σχετικά με την πίεση που χρειάστηκε κάθε αυτοκίνητο για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ζημιάς.

«Συνήθως συντρίβουμε αυτοκίνητα στο εργαστήριο και ήταν η πρώτη φορά που τα πετάξαμε από γερανό», λέει ο ειδικός της Volvo, Hakan Gustafson. «Γνωρίζαμε ότι θα δούμε ακραίες παραμορφώσεις μετά το crash test και αυτό θέλαμε ώστε να δώσουμε στην ομάδα διάσωσης μια πραγματική πρόκληση».

Το ομολογουμένως εντυπωσιακό crash-test έγινε για διαφορετικούς λόγους απ’ ότι στις δοκιμές που πραγματοποιούνται από τον Euro NCAP. Εδώ το ζητούμενο ήταν το μέγιστο λιώσιμο των αυτοκινήτων ώστε οι ειδικοί της Volvo να αναπτύξουν νέες τεχνικές κοπής της λαμαρίνας με στόχο τον ταχύτερη και ασφαλέστερο απεγκλωβισμό των επιβατών.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τις σουηδικές υπηρεσίες διάσωσης εδώ και πολλά χρόνια», λέει στη συνέχεια ο Gustafson, ανώτερος ερευνητής της ερευνητικής ομάδας Volvo Cars Traffic Accident. «Αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε τον ίδιο στόχο: να έχουμε ασφαλέστερους δρόμους για όλους. Ελπίζουμε ότι κανείς δεν χρειάζεται ποτέ να βιώσει τα πιο σοβαρά ατυχήματα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να αποφευχθούν όλα. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχουν μέθοδοι γρήγορου απεγκλωβισμού όταν συμβαίνουν τα πιο σοβαρά ατυχήματα».