Kia Sorento: Οι Κορεάτες αποκάλυψαν το facelift της 4ης γενιάς (photos)


Τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο της, η τέταρτη γενιά του Kia Sorento δέχεται ένα ριζικό facelift που της δίνει την απαιτούμενη ώθηση για να συνεχίσει το εμπορικό της ταξίδι. 

  • 25/7/2023

Το τρέχον μοντέλο έκανε πρεμιέρα στις αρχές του 2020 και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο βορειοαμερικανικό κοινό τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ ως μοντέλο του 2022 και ενώ είναι ακόμα φρέσκο στην αγορά, ο κατασκευαστής αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα αποκαλυπτικό πακέτο φωτογραφιών με τη fecelift έκδοση ενόψει το λανσαρίσματος στην αγορά της Κορέας.

Η πρώτη ματιά κάνει ξεκάθαρο ότι στη νέα πρόταση έχει αφομοιωθεί πλήρως η σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας. Στο μπροστινό μέρος έχουμε ένα σετ LED φωτιστικών σωμάτων που κάνουν γωνία σχηματίζοντας το γράμμα T.

Το logo της Kia έχει μεταφερθεί ψηλότερα και πλέον έχει «καθίσει» στην άκρη του καπό. Η μάσκα έχει νέα σχεδίαση, τα φώτα ομίχλης συνεχίζουν να βρίσκονται στο κάτω μέρος, πίσω από τις γρίλιες, ενώ χαμηλά έχει τοποθετηθεί μια ασημί πλάκα που τονίζει τη συνολική εικόνα.

Από εκεί και πέρα το νέο Kia Sorento παραμένει σχεδόν ίδιο με το τρέχον μοντέλο. Μοναδικές εξαιρέσεις τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος, ο νέος προφυλακτήρας και οι νέες ζάντες.

Στο εσωτερικό ο κατασκευαστής απλοποίησε τη διάταξη του ταμπλό επιλέγοντας να κινηθεί πάνω σε πιο καθαρές γραμμές. Στο επίκεντρο βρίσκεται η τεράστια, ενιαία οθόνη που αποτελείται από δύο μικρότερες με διαγώνιο 12,3 ίντσες η καθεμιά.

Από άκρη σε άκρη «τρέχει» η LED λωρίδα του ατμοσφαιρικού φωτισμού ενώ υπάρχουν φυσικοί διακόπτες για τον έλεγχο βασικών συστημάτων, όπως ο κλιματισμός. Μία από τις πιο ξεχωριστές τεχνολογικές προσθήκες είναι η ένταξη του συστήματος ταυτοποίησης με τα δακτυλικά του αποτυπώματα, που έχουμε δει και σε άλλα οχήματα του ομίλου Hyundai, επιτρέποντας στον οδηγό να εκκινήσει το Kia Sorento ή να το βάλει σε λειτουργία παρκαδόρου.

Το facelift θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και ως υβριδικό με το τελευταίο να είναι αυτό που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη. Όπως ανακοίνωσε η Kia περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στα μέσα Αυγούστου όταν και θα ανακοινωθεί ο τιμοκατάλογος για την κορεατική αγορά.