Η Kia επιμένει στα μικρά και παρουσιάζει το ανανεωμένο Picanto (photos)


Η Kia αποκάλυψε το νέο Picanto με δύο επιλογές κινητήρων, πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων και «φρέσκια» σχεδιαστική φιλοσοφία, στοχεύοντας κατά κύριο λόγο τους νέους σε ηλικία οδηγούς. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KIA
  • 4/7/2023

Το Kia Picanto, το επιτυχημένο compact hatchback της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας, έρχεται βελτιωμένο και ανασχεδιασμένο με πρωτοποριακά τεχνολογικά συστήματα. Σύμφωνα με την Kia, το νέο μοντέλο επιτρέπει στους πελάτες της να βιώσουν μία μοντέρνα και ουσιαστική οδηγική εμπειρία, απολαμβάνοντας την ελευθερία που προσφέρει η κίνηση.

Δύο εκδόσεις είναι διαθέσιμες, καθώς οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη βασική και την 'GT-Line'. Η δεύτερη αναδεικνύει την πιο σπορ πλευρά του Picanto, συνδυάζοντας τον στυλάτο σχεδιασμό με την προηγμένη τεχνολογία. Η Kia στοχεύει σε ένα νεότερο κοινό, και σε οδηγούς των οποίων το Picanto προορίζεται να γίνει το πρώτο τους αυτοκίνητο.

Σχεδιασμός 'Opposites United'

Η φιλοσοφία 'Opposites United' που ακολουθούν οι Κορεάτες για τον σχεδιασμό των μοντέλων τους βασίζεται στην αρμονική συνύπαρξη της δημιουργικότητας και του μοντέρνου στυλ, προσφέροντας ένα φουτουριστικό και έντονο λουκ.

Στο μπροστινό μέρος, το νέο Picanto φέρει νέα φωτιστικά σώματα, όπως και έναν ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με τη χαρακτηριστική εμφάνιση του «τίγρη» που δημιουργούν μία δραματική εμφάνιση. Οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν προβολείς LED και Daytime Running, δίνοντας έμφαση στην τεχνολογική και μοντέρνα πλευρά του μοντέλου.

Περνώντας στο πίσω μέρος, τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα ενώνουν την περιοχή πάνω από το πορτπαγκάζ με τον προφυλακτήρα, ενώ κι εδώ, η Kia έχει προσδώσει μία πιο φαρδιά και δυναμική εμφάνιση. Ζάντες 14 ιντσών είναι διαθέσιμες ως προεπιλογή, ενώ στις επιλογές περιλαμβάνονται και ζάντες 14 και 15 ιντσών από κράμα μετάλλων, όπως και μεγαλύτερες, 16 ιντσών

Εννιά είναι οι διαθέσιμοι χρωματισμοί για το αμάξωμα του νέου Picanto, με 4 εξ αυτών να είναι καινούργιοι στον κατάλογο της KiaSignal Red, Smoke Blue, Sporty Blue και Adventurous Green.

Μήκος3.595mm
Ύψος1.485mm
Φάρδος1.595mm
Μεταξόνιο2.400mm
Χωρητικότητα255 L
Χωρητικότητα (με πίσω καθίσματα πεσμένα)1.010 L

Τεχνολογία που κάνει τις μετακινήσεις πιο άνετες

Η καμπίνα του νέου Picanto έχει αναβαθμιστεί με μία πληθώρα τεχνολογικών προσθηκών. Μία «αιωρούμενη» οθόνη αφής 8 ιντσών έχει τοποθετηθεί στην κεντρική κονσόλα, όπως και ένα ψηφιακό καντράν οργάνων στη μεριά του οδηγού. Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης έως και δύο συσκευών μέσω Bluetooth, ενώ συμπεριλαμβάνονται επίσης Apple CarPlay και Android Auto.

Εκτός αυτού, ο οδηγός μπορεί να δέχεται ζωντανά πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, τις καιρικές συνθήκες, σημεία ενδιαφέροντος και λεπτομέρειες για στάθμευση στον δρόμο ή σε κάποιον κλειστό ή ανοιχτό χώρο στάθμευσης. Επιπροσθέτως, η Kia έχει αυξήσει την αποδοτικότητα των διαδρομών που προτείνει το σύστημα πλοήγησης, αλλά και ακρίβεια των εκτιμώμενων χρόνων άφιξης στον εκάστοτε προορισμό.

Τα συστήματα πλοήγησης και infotainment αναβαθμίζονται αυτόματα μέσω της λειτουργίας Over The Air (OTA), προσφέροντας επιπλέον άνεση και ξέγνοιαστη πλοήγηση, αφού καμία ενέργεια δεν απαιτείται από τον οδηγό.

Ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

Εκτός από τα συστήματα που προσφέρουν επιπλέον άνεση σε οδηγό κι επιβάτες, η Kia έχει εξοπλίσει το νέο Picanto με προηγμένης τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας, τόσο για τους επιβαίνοντες, όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Το Kia Picanto φέρει υποβοήθηση αποφυγής εμπρόσθιας και μετωπικής σύγκρουσης με άλλα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες, όπως και σύστημα που βοηθά στην ανίχνευση εμποδίων στις νεκρές γωνίες.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, προειδοποιήσεις για μειωμένη προσοχή του οδηγού, αλλά και έξυπνο σύστημα διατήρησης της ταχύτητας εντός του ορίου. Εκτός αυτού, αν ο οδηγός φρενάρει απότομα, το σήμα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης αναβοσβήνει, προειδοποιώντας τον οδηγό του πίσω αυτοκινήτου, μειώνοντας το ενδεχόμενο σύγκρουσης.

Η καμπίνα έχει εξοπλιστεί με έως και 7 αερόσακους, ενώ έχουν τοποθετηθεί σημεία σύνδεσης ISOFIX για παιδικά καθίσματα, όπως και υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας που ειδοποιεί τον οδηγό όταν η ζώνη ενός επιβάτη έχει αποσυνδεθεί.

Δύο επιλογές κινητήρων

Το νέο Picanto έρχεται με δύο επιλογές κινητήρων. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο κινητήρων πετρελαίου, χωρητικότητας 1,0 L και 1,2 L, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο μικρότερος κινητήρας είναι η καλύτερη επιλογή για όσους βάζουν σε προτεραιότητα την απόδοση, ενώ ο μεγαλύτερος, είναι για όσους προτιμούν επιπλέον ισχύ.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι εκπομπές CO2 είναι μειωμένες, ενώ η κατανάλωση είναι βέλτιστη. Πρόκειται για δύο ατμοσφαιρικούς κινητήρες που συνοδεύονται είτε από ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με 5 σχέσεις, είτε από το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο της Kia. Το δεύτερο είναι βασισμένο σε ένα σύστημα μετάδοσης 5 σχέσεων με ενεργοποιητές αλλαγής σχέσης και συμπλέκτη, αυτοματοποιώντας τις λειτουργίες τους αντίστοιχα.