Κωνσταντίνος Μαρκουίζος: Ο Ιαβέρης Junior «τρέχει» στον αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών


Με εφόδια τη γνώση και μακρά εμπειρία στο θέμα της οδικής ασφάλειας, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ως Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά».

  • 3/10/2023

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει. Ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους βρίσκεται ένας άνθρωπος ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του τόσο με τους αγώνες αυτοκινήτου όσο και με την οδική ασφάλεια.

Ο λόγος για τον Μαρκουίζο «Ιαβέρη» Κωνσταντίνο ο οποίος θα πέσει στη «μάχη» του Βορείου Τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά.

Ο Ιαβέρης Junior έχει συμπληρώσει 25 χρόνια παρουσίας στο δημόσιο βίο, μέσω της ιδρυτικής του παρουσίας στην Σχολή Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς «Ιαβέρης», ενώ είναι ξεκάθαρο ότι κατανοεί πλήρως την ανάγκη για βελτίωση στις οδικές υποδομές και στην οδική ασφάλεια της χώρας μας αλλά κυρίως, στην εκπαίδευση της οδικής κουλτούρας των συμπολιτών μας.

Γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1975 στην Αθήνα (Κηφισιά). Είναι ιδρυτικό μέλος της πρώτης και πιο ολοκληρωμένης Σχολής Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς στη χώρα μας, η οποία δημιουργήθηκε το 1994.

Τα τελευταία 25 χρόνια, έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες δωρεάν ομιλίες και διαλέξεις, με αποδέκτες περισσότερους από 25.000 άτομα ετησίως, κυρίως νέα παιδιά.

Επί πλέον, έχει διαγράψει σημαντική πορεία ως οδηγός Αγώνων Αυτοκινήτου. Αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας το 1999, κατέκτησε δύο (2) τίτλους στο πρώτο ολοκληρωμένο πρωτάθλημα που έλαβε μέρος το 1998, κατέκτησε τέσσερα (4) Πρωταθλήματα Ελλάδος F3 και τέσσερα (4) κύπελλα F3, ενώ έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε διεθνείς αγώνες (Monte Carlo, Acropolis, ELPA)

Από το 2005 μέχρι σήμερα, συμμετέχει σε τηλεοπτικές περιγραφές αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) ως σχολιαστής. Για 6 χρόνια είχε τον ίδιο ρόλο για το πρωτάθλημα της Formula 1 από την ΕΡΤ1.

Το 2014 διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια και μεταμοσχεύτηκε το 2018, έχοντας δότη τον πατέρα του Τάσο Μαρκουίζο (Ιαβέρη).

Βάσει των προγραμματικών δεσμεύσεων του συνδυασμού, μετά την εκλογή του ο Κωνσταντίνος θα εστιάσει στον τομέα που γνωρίζει καλύτερα, δηλαδή στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στους δρόμους της Αττικής.

Προγραμματικές εξαγγελίες

  • Κατασκευή νέων οδικών αξόνων και αναβάθμιση υφιστάμενων, με υλοποίηση έργων περιφερειακής, επαρχιακής και δημοτικής οδοποιίας
  • Εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Συνδρομή στους Δήμους, για αντίστοιχα δημοτικά έργα
  • Νέες πεζογέφυρες για ασφαλείς μετακινήσεις
  • Στατικός έλεγχος και παρεμβάσεις ενίσχυσης των γεφυρών της Αττικής
  • Αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας σε όλο το δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας
  • Κατασκευή και λειτουργία έξυπνων διαβάσεων
  • Αντικατάσταση των υφιστάμενων σηματοδοτών με «έξυπνα φανάρια» και λειτουργία καμερών, για αντιμετώπιση της παραβατικότητας
  • Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για τη βέλτιστη λειτουργία των φαναριών σε σχέση με τον κυκλοφοριακό φόρτο
  • Εξωραϊσμός πράσινων νησίδων, λειτουργική αναβάθμιση υπόγειων διαβάσεων
  • Εκπόνηση νέων κυκλοφοριακών μελετών
  • Αναβάθμιση του Κέντρου Οδικής Κυκλοφορίας
  • Αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων στον τομέα της οδικής κυκλοφορίας