Κορωνοϊός: Δεν κλείνουν τα εργοστάσια αυτοκινήτων στις ΗΠΑ


Τα στελέχη της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας και Βιομηχανικών Οργανισμών (UAW) αποφάσισαν να μην διακοπεί η παραγωγική διαδικασία στα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών εξαιτίας του κορωνοϊου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/3/2020

Ενώ στην Ευρώπη και την Ασία οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων τους για κάποιο χρονικό διάστημα, στις ΗΠΑ η ηγετική ομάδα της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας και Βιομηχανικών Οργανισμών («UAW») που εκπροσωπεί τους εργαζομένους στη βιομηχανική παραγωγή και τα στελέχη των κυριότερων αυτοκινητοβιομηχανιών αποφάσισαν τη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας. Αυστηρή  προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να γίνεται σχολαστική απολύμανση σε όλους τους χώρους των εργοστασίων και η λήψη όλων των κανόνων υγιεινής για να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού. 

 

Αρχικά, οι συνδικαλιστές της «UAW» είχαν ζητήσει να κλείσουν τα εργοστάσια για κάποιο χρονικό διάστημα. Έπειτα από τη συνάντησή τους με εκπροσώπους της General Motors, της Ford και της FIAT Chrysler Automobiles αποφάσισαν από κοινού να συνεχίζεται η διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων στα εργοστάσια των ΗΠΑ αλλά να αναπροσαρμοστούν οι βάρδιες και να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων σε καθεμιά από αυτές. Έτσι, θα αποφεύγεται ο συνωστισμός και θα μεσολαβεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τη λήξη μιας βάρδιας μέχρι την έναρξη της επόμενης για να γίνεται απολύμανση των χώρων.

Επίσης, αποφασίστηκε να διακόπτεται εκ περιτροπής η λειτουργία των τμημάτων ενός εργοστασίου για να δίνεται χρόνος για καθαρισμό και αποφυγή συγχρωτισμού πολλών ανθρώπων ως μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό και περιορισμού εξάπλωσής του.