Κορωνοιός: Η Κίνα θα δώσει κίνητρα για αύξηση πωλήσεων


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινεζική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για να αυξηθεί η ζήτηση και οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη χώρα, οι οποίες μειώθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/3/2020

Σε δημοσίευμα κινεζικής εφημερίδας αναγράφεται ότι οι διοικητικές αρχές του Πεκίνου εξετάζουν ένα σχέδιο για να ενισχύσουν τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην πρωτεύουσα της χώρας. Η προσπάθεια έχει τη στήριξη της κυβέρνησης και αφορά στην παροχή κινήτρων στους κατοίκους να αντικαταστήσουν το παλιό αυτοκίνητό τους με καινούργιο σύγχρονης τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο οποίο υπάρχει και αντίστοιχη ανακοίνωση από το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, προβλέπεται η αντικατάσταση τουλάχιστον 100.000 παλαιών αυτοκινήτων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020. Αυτά θα φέρουν ειδική πινακίδα κυκλοφορίας η οποία θα δημιουργηθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό και θα αφορά κυρίως όσους διαμένουν σε περιαστικές περιοχές του Πεκίνου. 

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει χαλαρώσει σχετικά τα μέτρα για την αντιμετώπιση και εξάπλωση του κορωνοϊού και τώρα προτίθεται να θέσει σε εφαρμογή σχέδια τα οποία να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας της. 

Διαβάστε, επίσης: Η Tesla πάει ακόμη πιο βαθιά με την κινεζική CATL.