Η Tesla πάει ακόμη πιο βαθιά με την κινεζική CATL


Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών στην Κίνα προχωρά σε εκτενέστερη συνεργασία με την Tesla.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/2/2020

Η Tesla βλέπει την μετοχή της να πετάει και τον Elon Musk να προχωρά σε μια στρατηγική απόφαση επεκτείνοντας τα πλάνα του με την Κίνα. Αρέσει ή δεν αρέσει στην κυβέρνηση Τραμπ, η Tesla όχι μόνο θα παράγει ένα μεγάλο μέρος των αυτοκινήτων της στο κινεζικό Gigafactory αλλά θα προμηθεύεται απευθείας και μπαταρίες από την CATL.

Η Tesla έχει μακροχρόνια συνεργασία σε προμήθεια μπαταριών με την γιαπωνέζικη Panasonic, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να συνεργάζεται και με την κορεατική LG Chem αφού στα επόμενα χρόνια η ζήτηση για μπαταρίες θα είναι τεράστια και λόγω του ανταγωνισμού.

Η Tesla κατασκευάζει το Model 3 στο εργοστάσιο στην Σαγκάη ύψους επενδυτικού κεφαλαίου δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων. "Η Tesla θα καθορίσει τον όγκο αγοράς μπαταριών μεταξύ Ιουλίου 2020 και Ιουνίου 2022, σύμφωνα με τις δικές της ανάγκες", δήλωσε η CATL, προσθέτοντας ότι η συμφωνία δεν επιβάλλει περιορισμούς στον όγκο αγοράς από την Tesla.

Εδώ να πούμε πως ο Musk έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί πως το γιγαντιαίο εργοστάσιο δεν θα περιοριστεί μόνο στην παραγωγή του Model 3. Στην πορεία θα κατασκευάζεται στην Κίνα και το μικρό SUV της μάρκας καθώς και «μελλοντικά μοντέλα». Κάτι που δίνει τροφή για φήμες, μιας και υπάρχουν αρκετές κατηγορίες στις οποίες η Tesla δεν εκπροσωπείται. Ωστόσο, προτεραιότητα στα πλάνα της μάρκας και του Musk δείχνει να έχει ένα μοντέλο που θα τοποθετείται ακριβώς κάτω από το Model 3.