Lamborghini Sian στα "χρώματα" της Countach


Πέρασαν 50 χρόνια από τότε που η Lamborghini Countach παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 1971, και υπάρχουν φήμες ότι η ιταλική φίρμα θα βγάλει στην αγορά σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων ένα μοντέλο της Sian το οποίο θα αποτίνει φόρο τιμής για την Countach.

  • 18/5/2021

Δεν είναι γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει το μοντέλο αυτό, αλλά οι Ιταλοί έχουν μια εκδήλωση που ονομάζεται «Vision for the future of Automobili Lamborghini», στην οποία θα συζητηθούν τα σχέδια της ιταλικής φίρμας στα επόμενα χρόνια.

Το 2016 η Lamborghini αποκάλυψε την Aventador Miura Homage η οποία απέτινε φόρο τιμής στην τότε 50 χρονών Lamborghini Miura. Έτσι είναι αναμενόμενο να λανσάρει και την Countach Homage, αλλά αντί να βασίζεται στην στην Aventador θα βασιστεί στην Sian.

Έτσι το περιορισμένης έκδοσης μοντέλο θα είναι διαφορετικό από την «απλή» Sian FKP 37 χάρη σε ένα μοναδικό εξωτερικό χρώμα. Φήμες λένε ότι θα έχει και κάποιες σχεδιαστικές πινελιές εμπνευσμένες από την Countach.

Δοκιμάζουμε την εκπληκτική και υβριδική Lamborghini Sian FKP 37 819 PS

Το πιο πιθανό είναι η Lamborghini να μην αλλάξει το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει τον 6,5 λίτρων ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα των 48 Volt οι οποίοι μαζί θα έχουν απόδοση 807 ίππων.

Όταν η Sian αποκαλύφθηκε το 2019, η Lamborghini προόριζε 63 κομμάτια για παραγωγή. Όμως, υπάρχουν φήμες πως η έκδοση Countach Homage θα προοριστεί για 50-100 αντίτυπα και αν αυτό ισχύει, τότε αυτό θα δυσαρεστήσει ήδη τους ιδιοκτήτες της Sian.

Η ζήτηση όμως για τις περιορισμένης έκδοσης Lamborghini είναι μεγάλη οπότε η εταιρία δεν θα έχει κανένα θέμα στο να μην την ικανοποιήσει!