Μαδρίτη: Ανατινάχθηκε ηλεκτρικό πατίνι μέσα στο μετρό – Εξετάζεται η απαγόρευσή τους στα ΜΜΜ (photo)


Στην Καταλονία έχει ήδη απαγορευτεί η είσοδος των ηλεκτρικών πατινιών στα ΜΜΜ και τον ίδιο δρόμο ετοιμάζεται να ακολουθήσει η ισπανική πρωτεύουσα.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ
  • 20/10/2023

Η έκρηξη της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού πατινιού, την περασμένη Τρίτη, σε συρμό του μετρό στη Μαδρίτη, έφερε τη διακοπή της λειτουργίας τμήματος της γραμμής 2 για τουλάχιστον 3 ώρες. Ευτυχώς από την έκρηξη δεν σημειώθηκε κανένα σοβαρός τραυματισμός, ωστόσο η φωτιά που ξέσπασε στη συνέχεια προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο τελευταίο βαγόνι του συρμού.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής για να σβήσουν τη φωτιά αλλά και για να εκτελέσουν εργασίες εξαερισμού ώστε να δοθεί άμεσα ο σταθμός στη διάθεση του επιβατικού κοινού. Αμέσως μετά ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Μαδρίτης, Miguel Ángel García, παραδέχτηκε ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της εισόδου των ηλεκτρικών πατινιών στα ΜΜΜ της πόλης.

Ωστόσο αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα των αρχών ώστε να εντοπιστούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης και μετά να λάβουν την όποια απόφαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Καταλονία έχει απαγορευτεί ήδη η είσοδος των ηλεκτροκίνητων πατινιών στα ΜΜΜ, μετά από έκρηξη που έγινε πέρυσι σε βαγόνι του μετρό, προκαλώντας τον τραυματισμό 3 επιβατών.