Μέσα στο 2021 η πρώτη ηλεκτροκίνητη Mercedes-AMG


Μέσα στους επόμενους μήνες η Mercedes-AMG πρόκειται να αποκαλύψει την πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση της ιστορίας της, ακολουθώντας την τάση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • 31/3/2021

Την επιμέλεια των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Mercedes-Benz θα αναλλάβει η AMG με σκοπό να χαρίσει σε αυτές εκδόσεις υψηλών επιδόσεων.

Το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο με τα υπόλοιπα μοντέλα της Mercedes-Benz. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου θα παραμένει ίδιος και οι μηχανικοί θα επικεντρωθούν στην αύξηση της ισχύος και την αναβάθμιση των δυναμικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου.

 Η AMG αναφέρει πως υπάρχουν 2 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον ορίζοντα. «Τα αυτοκίνητα αυτά θα είναι απόγονοι των 43 και 53 μοντέλων AMG, τα οποία θα φέρουν μια καινούρια εποχή στον τομέα των επιδόσεων.»

Και τα δύο αυτοκίνητα θα έχουν δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε άξονα- κάτι που σημαίνει ότι θα είναι τετρακίνητα. Αναβαθμίσεις πρόκειται να δεχθεί και το ηλεκτρικό κύκλωμα των προτάσεων της AMG, ξεκινώντας από την μπαταρία ιόντων λιθίου των 400 Volt και καταλήγοντας στα καλώδια μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργας στους κινητήρες.

Σύμφωνα με τις δοκιμές που έχουν γίνει αυτό το σύστημα μετάδοσης κίνησης θα έχει ίδιες επιδόσεις με τον τωρινό V8 κινητήρα της AMG χωρητικότητας 4,0 λίτρων, εξασφαλίζοντας επιταχύνσεις της τάξεις των 4,0 δευτερολέπτων από στάση στα 100 km/h. Αντιστοίχως, η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου θα περιορίζεται ηλεκτρονικά αλλά στα 250 km/h.

Ωστόσο και το παρουσιαστικό των εκδόσεων πρόκειται να ακολουθήσουν τη λογικών των AMG μοντέλων, υιοθετώντας πιο επιθετικά χαρακτηριστικά. Η μεγαλύτερης διάστασης τροχοί και τα αεροδυναμικά βοηθήματα θα δίνουν τον δυαμικότερο τόνο στις ηλεκτροκίνητες προτάσεις της AMG.

H πρώτη από αυτές αναμένεται εντός της χρονιάς, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδας σε ένα brand που έχει γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας