Μια Daimler DB18 βγαίνει ξανά στο φως και βρίσκει τον εαυτό της (video)


Μια 85χρονη Daimler DB18 βρίσκει την πρότερη λάμψη της μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης μέσα σε αχυρώνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: WD Detailing - YouTube
  • 20/8/2023

Μετά από αρκετές δεκαετίες, ο ιδιοκτήτης αυτής της πανέμορφης, κάμπριο Daimler DB12 αποφάσισε να την αποχωριστεί. Έτσι, κατέληξε στα χέρια του Crawford Auto-Aviation Museum στο Cleveland, Ohio, με την ομάδα του γνωστού καναλιού WD Detailing να αναλαμβάνει χρέη καθαρισμού και αποκατάστασης.

Η περιπέτεια της DB18 υπό την επίβλεψη της WD Detailing ξεκινά από το γκαράζ, όπου η διαδικασία απεγκλωβισμού της, η οποία όμως δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού τα ξεφουσκωμένα -μεν- ελαστικά της κατάφεραν να φουσκώσουν, με το όχημα να ρολλάρει μέσα στο τρέιλερ σχετικά εύκολα. Φυσικά, όταν η Daimler κατέφτασε στο συνεργείο της ομάδας, το πρώτο βήμα προς μια πιο απαστράπτουσα εμφάνιση ήταν το καθάρισμα των τροχών και των ελαστικών, τα οποία έχουν λευκά τοιχώματα.

Το αμάξωμα του οχήματος, βαμμένο σε διχρωμία ασημί και μπλε, ήταν καλυμμένο με σκόνη, χώμα και βρωμιές, ενώ από το πίσω μέρος έλειπε σχεδόν όλη η βαφή. Μετά το πλύσιμο με πιεστικό, το χρώμα του υπόλοιπου αμαξώματος αναδείχθηκε, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές υποψίες της ομάδας σχετικά με το πίσω μέρος.

Όσο για το εσωτερικό, η WD Detailing καθάρισε προσεκτικά τις ξύλινες επιφάνειες και τα καθισματα ντυμένα με μπλε δέρμα, ενώ κατάφερε να αφαιρέσει και τους περισσότερους λεκέδες από τα πατάκια, τα οποία ήταν καλυμμένα με σκόνη, χώμα και ακαθαρσίες τρωκτικών.

Περίπου στη μέση του video, οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για μοντέλο του 1939, κι έτσι δεν είναι μία από τις 25 μονάδες που κατασκευάστηκαν. Αντιθέτως, βγήκε από το εργοστάσιο της Daimler το 1951, οπότε ανήκει στην περίοδο 1948-1953, που η εταιρεία κατασκεύασε περίπου 600-1.000 μονάδες του μοντέλου.

Δείτε το video: