Πρώτο πλύσιμο μετά από μισό αιώνα για αυτή την 90χρονη Dodge (video)


Αυτή η Dodge DP του 1933 βρήκε ξανά τον εαυτό της μετά από πάρα πολύ καιρό.

  • ΦΩΤΟ: Classic Car Rescue - YouTube
  • 14/8/2023

Η συνήθεια να βρίσκει κανείς παλιά μοντέλα σε αχυρώνες και γκαράζ και να τα ανακατασκευάζει, για να τους δίνει την ζωντάνια που τους λείπει.

Το νέο παράδειγμα αυτής της ανακατασκευής είναι η Dodge DP, χρονολογίας 1933, που φαίνεται πώς παίρνει ξανά ζωή στο βίντεο του καναλιού Classic Car Rescue στο YouTube.

Πρόκειται για ένα μοντέλο με κινητήρα 3,3 lt με απόδοση 76 PS, με πάνω από 100.000 αντίτυπα να κατασκευάζονται, σε εκδόσεις σεντάν, κουπέ και roadster.

Το εν λόγω αυτοκίνητο είναι κουπέ, και καθόταν για 56 χρόνια σε μία αποθήκη στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Ήταν το αυτοκίνητο μίας οικογένειας, έχοντας γράψει 80.400 χιλιόμετρα, δείχνοντας πως χρησιμοποιήθηκε αρκετά.

Εξωτερικά, ένα παχύ στρώμα σκόνης δεν αφήνει να φανεί το πραγματικό του χρώμα, που είναι μαύρο, αλλά το αμάξωμα φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. 

Αντιθέτως, το εσωτερικό είναι αρκετά ταλαιπωρημένο. Ρακούν βρήκαν φωλιά στη φιλόξενη καμπίνα του DP, καθώς κατέστρεψαν τα εμπρός καθίσματα, καθώς και το ταμπλό. Ωστόσο, υπάρχουν μέρη που έμειναν άθικτα, ενώ φέρει και κάποιες ιδιαίτερες τεχνολογίες, όπως ραδιόφωνο της Motorola, καθρέπτη οπισθοπορείας με ρολόι και φυσικά αναπτήρα.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό βίντεο: