Μία μπλε Porsche 911 GT3 RS «αλωνίζει» στους δρόμους του Σιάτλ και προκαλεί εγκεφαλικά (video)


Το κανάλι Woyshnis Media έκανε για ακόμα μία φορά το θαύμα του και δημιούργησε ένα καθηλωτικό video με «πρωταγωνίστρια» την Porsche 911 GT3 RS. Αξίζει να το δείτε.

  • 22/6/2023

Όσοι petrohead περνούν αρκετές ώρες στο YouTube χαζεύοντας videos των αγαπημένων τους αυτοκινήτων, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ανάμεσα στα κανάλια που ακολουθούν είναι και το Woyshnis Media.

Μιλάμε για έναν λογαριασμό με 505.000 συνδρομητές και προβολές που ξεπερνούν συνολικά τα 110.000.000 views, με τους ανθρώπους που τρέχουν το κανάλι να τραβάνε το κοινό σαν μαγνήτη τόσο με τα σπάνια αυτοκίνητα που παρουσιάζουν όσο και με την εντυπωσιακή σκηνοθετική τους προσέγγιση.

Αυτή τη φορά έπεσα στα χέρια τους μία Porsche 911 GT3RS, γενιάς 992, σε μπλε χρώμα, την οποία αφού τη γυάλισαν την έβγαλαν βόλτα στους δρόμους του Σιάτλ.

Η δύναμή της πηγάζει από έναν εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 4,0 lt με ισχύ 525 PS. Η κίνηση περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου PDK που έχει ρυθμιστεί για γρήγορες αλλαγές ενώ δέχεται μεγάλες ποσότητες αέρα ώστε να μπορεί να αντέχει ακόμα και στις πιο ακραίες οδηγικές συνθήκες. Η 911 GT3 RS μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h 3,2 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 296 km/h.

Η αγριεμένη σιλουέτα της τονίζεται από τις πολλαπλές αεροδυναμικές «πινελιές» με τις οποίες το αυτοκίνητο είναι σε θέση να παράγει 409 kg αρνητικής άντωσης με ταχύτητα 200 km/h και 860 kg στα 285 km/h.

Την ίδια στιγμή η Porsche επέλεξε για πρώτη φορά να τοποθετήσει σύστημα DRS σε αυτοκίνητο παραγωγής επιτρέποντας στον οδηγό να το ενεργοποιεί μέσω κουμπιού που βρίσκεται στο τιμόνι, όπως συμβαίνει και με τους πιλότους της Formula 1.

Δείτε το εντυπωσιακό video με την Porsche 911 GT3 RS να κάνει βόλτες στους δρόμους του Σιάτλ...