Mitsuoka Himiko: Όταν το MX-5 συναντά την πολυτέλεια και μεταμορφώνεται σε κλασικό roadster (photos)


Η Mitsuoka Motor πήρε και πάλι τον πιο αντισυμβατικό δρόμο και κατασκεύασε το Himiko, ένα MX-5 βγαλμένο από μια άλλη εποχή.

  • ΦΩΤΟ: Mitsuoka
  • 25/7/2023

Η Mitsuoka Motor είναι μία ιαπωνική εταιρεία, που έχει χτίσει το όνομά της κατασκευάζοντας ιδιαίτερα, ρετρό μοντέλα που σχεδιαστικά και αισθητικά ανήκουν στο παρελθόν της αυτοκίνησης.

Αυτό έκανε και με το Himiko, που στη βάση του έχει ένα Mazda MX-5, αλλά μοιάζει να έχει βγει από τη δεκαετία του '50, σαν άλλο Morgan Aero ή Jaguar XK120.

Πρόκειται για μία δημιουργία μόλις 10 αντιτύπων, που οπτικά δε φέρουν καμία ομοιότητα με το MX-5 στο οποίο βασίζονται, καθώς φέρουν μεγάλο και μακρύ καπό, φουσκωμένα φτερά πάνω από τους τροχούς και τεράστια στρογγυλά φώτα πορείας.

Σε διαστάσεις, το Himiko έχει μήκος 4,58 μέτρα, πλάτος 1,74 μέτρα και ύψος 1,23 μέτρα, που σημαίνει ότι είναι πιο μακρύ κατά 665 χιλιοστά και πιο φαρδύ κατά 10 χιλιοστά από το MX-5 που κρύβεται από κάτω του.

Στο εσωτερικό, το ρετρό στοιχείο αποχωρεί για να έρθει στη θέση του η σύγχρονη αισθητική, καθώς όλα τα στοιχεία της καμπίνας θυμίζουν το MX-5 ND, με εξαίρεση το λογότυπο στο τιμόνι που δεν είναι εκείνο της Mazda, αλλά της Mitsuoko.

Θερμαινόμενα καθίσματα, cruise control, αναγνώριση φαναριών, σύστημα πλοήγησης και media player είναι μερικές από τις ανέσεις και τις λειτουργίες του κατά τα λοιπά ρετρό roadster.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, το Mitsuoko Himiko φέρει τον περίφημο κινητήρα 1,5L με τα 131 PS, που συνδυάζει με 6τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στην Ιαπωνία θα πωληθεί από το 2024, με τιμή στα 6,7 εκ. γεν, ή 43.000 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία.