Μονοθέσιο F1 εναντίον του McMurtry Speirling και της Nevera σε ένα αλλιότικο 400άρι (video)


Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο να βλέπει κανείς ένα μονοθέσιο της Red Bull να μάχεται στα 400 μέτρα με τη Rimac Nevera και το McMurtry Speirling.

  • ΦΩΤΟ: Carwow - YouTube
  • 6/8/2023

Το κανάλι του Carwow στο YouTube πήγε τα πράγματα στις μάχες στο 400άρι σε άλλο επίπεδο, φέρνοντας δύο πανίσχυρα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιμέτωπα με ένα μονοθέσιο F1 από το πρόσφατο παρελθόν.

Ξεκινώντας από το McMurtry Speirling, το ηλεκτρικό μοντέλο τροφοδοτεί με ενέργεια ένα πακέτο μπαταριών 60 kWh που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την McMurtry Automotive χρησιμοποιώντας κυψέλες της Molicel. Το σύστημα υποστηρίζει φόρτιση DC έως και 200 kW και η ενέργεια περνάει σε δύο ηλεκτρoκινητήρες που γυρίζουν τους πίσωτροχούς και αποδίδουν συνδυαστικά 1.000 PS. Επίσης το Speirling εφοδιάζεται με ένα ζευγάρι ανεμιστήρων που το «κολλάνε» στο έδαφος παράγοντας 2.000 κιλά κάθετης δύναμης.

Η Rimac Nevera φέρει τέσσερεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.914 PS, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς. Όχι τυχαία, είναι κάτοχος αρκετών ρεκόρ επιτάχυνσης και επιβράδυνσης.

Τέλος, το μονοθέσιο. Πρόκειται για τη Red Bull RB8, το μονοθέσιο με το οποίο ο Sebastian Vettel κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2012. Φέρει V8 κινητήρα 2,4L με απόδοση πέρι τα 800 PS, ενώ φυσικά είναι και το πιο ελαφρύ όχημα της κόντας, ζυγίζοντας περίπου 700 κιλά.

Ποιο όχημα θα υπερισχύσει;

Δείτε στο σχετικό βίντεο: