Ο Chris Harris μπαίνει στην πίστα με το Hoonigan Subaru Huckster και το «λιώνει» (video)


Ο Travis Pastrana έδωσε τα κλειδιά του Subaru Huckster των 862 PS στον Βρετανό δημοσιογράφο, ο οποίος με τη σειρά του προσπάθησε να ανακαλύψει τα όρια του «θηρίου».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Collecting Cars - YouTube
  • 7/8/2023

Οι Hoonigan είναι μια ομάδα ανθρώπων γνωστή για την «τρέλα» που κουβαλούν, όσον αφορά την αυτοκίνηση και τα ακραία οχήματα που δημιουργούν. Άλλωστε, ο Travis Pastrana είναι αυθεντία στον χώρο των stunts, τα οποία εκτελεί με μοντέλα που κατασκευάζει ο ίδιος μαζί με τους ανθρώπους που τον υποστηρίζουν.

Ένα από αυτά είναι το Subaru Huckster, το οποίο είδαμε και στην ανάβαση του Goodwood, όπου ήρθε δεύτερο στην κατάταξη, πίσω από την εξωπραγματική McLaren Solus GT. Φυσικά, πίσω από το τιμόνι του Huckster βρέθηκε ο ίδιος ο Pastrana.

Τώρα, στη θέση του οδηγού κάθεται ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Top Gear, Chris Harris, πηγαίνοντας μια γρήγορη «βόλτα» στην πίστα του Lyden Hill στο Ην. Βασίλειο. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του video, και μόλις ο Harris μπήκε στην πίστα με το όχημα των 862 PS, φαίνεται ότι πραγματικά το Huckster είναι ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο.

Είναι βασισμένο σε ένα Subaru GL Wagon του 1983, το οποίο έχει τροποποιηθεί στις ανάγκες του Pastrana, με την ομάδα του να κάνει τις απαραίτητες προσθήκες προκειμένου τα stunts να είναι ασφαλή. Ο κλωβός ασφαλείας ανταποκρίνεται στις πιο πρόσφατες προδιαγραφές του WRC, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μέχρι και ειδικό μηχανισμό σε περίπτωση που ο Pastrana βρεθεί για πολλή ώρα κάτω από το νερό.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας turbo flat-four κινητήρας χωρητικότητας 2,3 L, ο οποίος αποδίδει 862 PS. Καμία σχέση με τον boxer κινητήρα 1,6 L των 72 PS που έφερε το «ταπεινό» Subaru Leone Wagon (GL Wagon) πριν ασχοληθούν μαζί του οι Hoonigan.

Δείτε τη «βόλτα» του Chris Harris με το Huckster στο Lyden Hill: