Ο Travis Pastrana επιστρέφει στα ράλλυ με ένα «ακραίο» Subaru WRX (photos)


Ο Travis Pastrana αφήνει για λίγο την καριέρα του ως κασκαντέρ κι ετοιμάζεται να «δαμάσει» το Subaru WRX των 320 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SUBARU
  • 3/8/2023

Η Subaru λείπει εδώ και αρκετά χρόνια από το WRC, όμως αυτό δε σημαίνει ότι έχει σταματήσει να συμμετέχει ολοκληρωτικά σε πρωταθλήματα ράλλυ. Η ιαπωνική εταιρεία συνεχίζει την πορεία της στο Πρωτάθλημα της Αμερικανικής Ένωσης Ράλλυ, και μάλιστα, αναμένεται να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στην ομάδα της για το 2024.

Η Subaru Motorsports USA αποκάλυψε το αυτοκίνητο με το οποίο θα αγωνιστεί την ερχόμενη σεζόν. Πρόκειται για ένα ειδικά τροποποιημένο WRX, διά χειρός Vermont SportsCar, το οποίο θα συμμετέχει στην κατηγορία Open 4WD.

Κάτω από το κάλυμμα βρίσκεται ένας turbo τετρακύλινδρος boxer κινητήρας των 2,0 lt, ο οποίος αποδίδει 320 PS και 515 Nm ροπής, με την ισχύ να διοχετεύεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων SADEV με 6 σχέσεις.

Το αμάξωμα έχει συγκολλημένες ραφές και κλωβό ασφαλείας εγκεκριμένο από την FIA, ενώ τα καθίσματα έχουν εξοπλιστεί με σύστημα HANS, αυξάνοντας την ασφάλεια των διαγωνιζόμενων.

Πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού WRX της Subaru θα βρεθούν οι Brandon Semenuk και Keaton Williams, ο οποίος θα τελέσει χρέη συνοδηγού, ενώ αργότερα μέσα στη σεζόν θα αναλάβει κι ο Travis Pastrana σε δεύτερο όχημα της ομάδας.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το πρωτάθλημα ARA του 2024. Η νέα πλατφόρμα της Subaru είναι εξαιρετική και το να έχω ξανά την ευκαιρία να αγωνιστώ με τον δύο φορές πρωταθλητή, Brandon Semenuk, είναι πολύ συναρπαστικό,» είπε ο Pastrana σχετικά. Ο Αμερικανός πιλότος επιστρέφει στη Subaru μετά από μία χρονιά απουσίας.

Δείτε το trailer της μινι σειράς αποκλειστικά για το Subaru WRX: