Ο Dieter Zetsche δεν θέλει να εμπλακεί εκ νέου με την Daimler


Το πιο διάσημο μουστάκι της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας δεν θα επανέλθει στην ενεργό δράση.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: DAIMLER
  • 29/9/2020

Ο Dieter Zetsche είναι από τους επιτυχημένους διευθύνοντες συμβούλους τόσο της μητρικής Daimler όσο και της Mercedes για την οποία ήταν επίσης υπεύθυνος. Παράλληλα ήταν και είναι αποδεκτός από το σύνολο του κλάδου και φυσικά στην Daimler δεν ήθελαν να συνεχίσει η εμπλοκή του με την εταιρεία προκειμένου φυσικά να εκμεταλλευθούν και τη μεγάλη του εμπειρία.

Έτσι όταν αποχώρησε στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, τη θέση του πήρε ο Ola Kallenius, ήταν δεδομένα πως σε λιγότερο από δύο χρόνια θα έπαιρνε τη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου -πρόκειται για το ανώτερο όργανο- του ομίλου. Αντικαθιστώντας τον Manfred Bischoff, στην ετήσια γενική συνεδρίαση του ομίλου που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου του 2021.

Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει, καθώς όπως δήλωσε ο Dieter Zetsche στο Autonews Europe δεν ενδιαφέρεται πλέον για τη θέση. Ο λόγος είναι πως κάποιοι τον βλέπουν σαν εμπόδιο για το μέλλον της εταιρείας και της Mercedes.

Αυτοί σίγουρα δεν είναι οι μεγαλομέτοχοι της Daimler που έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, αλλά κάποιοι άλλοι μικρότεροι μέτοχοι. Οι οποίοι είχαν αποκλείσει και κατά την αποχώρηση του Zetsche από τη θέση του CEO την περαιτέρω εμπλοκή του.

Ο λόγος είναι πως τον θεωρούν υπεύθυνο για τις ζημιές ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε ανακοινώσει λίγο πριν παραδώσει στο Kallenius ο οποίος κλήθηκε να τις διαχειριστεί. Όπως και το ποσό των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναγκάστηκε να πληρώσει η εταιρεία στις ΗΠΑ εξαιτίας του diesel gate που επίσης είχε λάβει χώρα επί Zetsche, ενώ δεν πρέπει να αποκλείονται και οικονομικές συνέπειες και στη Γερμανία.