Οι 7 φιναλίστ για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023» - Κυριάρχησαν τα EV, έμειναν εκτός οι Κινέζοι


Η οργανωτική επιτροπή του θεσμού «Car of The Year» ανακοίνωσε την τελική επτάδα μέσα από την οποία θα προκύψει ο μεγάλος νικητής, στις 13 Ιανουαρίου 2023.

  • 25/11/2022

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της λίστας με τα 27 αυτοκίνητα που προκρίθηκαν στην προτελευταία φάση για το «Car of The Year 2023», η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε την τελική λίστα των 7 μοντέλων που θα διεκδικήσουν το μεγάλο βραβείο.

Η τελική λίστα προέκυψε μέσω ψηφοφορίας 61 δημοσιογράφων, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιήσουν μια σειρά δοκιμών προκειμένου να αναδείξουν τον νικητή στις 13 Ιανουαρίου 2023, στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών.

Παρά την ισχυρή παρουσία των κινεζικών προτάσεων στις 27 υποψηφιότητες, στους φιναλίστ δεν κατάφερε να περάσει κανένα από αυτά τα μοντέλα.

Εκτός έμεινε και η Alfa Romeo Tonale ενώ στους 7 υπάρχει μια διπλή υποψηφιότητα, αυτή του Subaru Solterra και του Toyota bZ4X, που σημαίνει ότι αν ένα από τα δύο αναδειχθεί νικητής τότε θα βραβευτεί και το άλλο. Τέλος, στη λίστα υπάρχει και ένα mini van, το ηλεκτρικό ID.Buzz της Volkswagen.

Αυτοί είναι οι 7 φιναλίστ του «Car of The Year 2023»

Jeep Avenger

Kia Niro

Nissan Ariya

Peugeot 408

Renault Austral

Subaru Solterra/Toyota bZ4X

Volkswagen ID.Buzz