Οινόφυτα: «Στενεύει» για 40 μέρες η Αθηνών - Λαμίας και κλείνει ο Ανισόπεδος Κόμβος


Ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας και εφαρμόζονται εναλλακτικές διαδρομές μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

  • 20/9/2023

Η Νέα Οδός ανακοίνωσε ότι βρίσκονται ήδη σε ισχύ - και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 - κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. με στόχο την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών.

Ειδικότερα, στην κατεύθυνση προς Λαμία (52,1ο έως 60,1οχλμ) θα ισχύσουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύο φάσεων:

Φάση Α’

  • Μικρής διάρκειας αποκλεισμός Αριστερής και Μεσαίας Λωρίδας κυκλοφορίας από το 52,1ο έως το 60,1ο χλμ

Φάση Β’

  • Μικρής διάρκειας αποκλεισμός της Μεσαίας, Δεξιάς Λωρίδας και Λ.Ε.Α από το 52,1ο έως το 60,1ο χλμ
  • Μικρής διάρκειας αποκλεισμός των κλάδων εισόδου και εξόδου από τον Αυτοκινητόδρομο του Ανισόπεδου Κόμβου Α/Κ Οινοφύτων

Οι οδηγοί που θέλουν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο στον Α/Κ Οινοφύτων στην κατεύθυνση προς Λαμία, θα ακολουθούν μέσω κατάλληλης σήμανσης εναλλακτική διαδρομή που περιλαμβάνει πορεία στην Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης και είσοδο στον Αυτ/μο από τον Ημικόμβο Σχηματαρίου.

Οι οδηγοί που θέλουν να εξέλθουν από τον αυτοκινητόδρομο θα ακολουθούν μέσω κατάλληλης σήμανσης πορεία που περιλαμβάνει έξοδο από τον προηγούμενο Α/Κ Μαλακάσας και πορεία μέσω της Π.Ε.Ο προς τον Α/Κ Οινοφύτων.

Κατά τη διάρκεια της Β’ Φάσης ο χώρος στάθμευσης περί στο 59,4ο χλμ θα κλείνει προσωρινά.

Οι δύο φάσεις θα υλοποιηθούν διαδοχικά, με την Φάση Β’ να ξεκινά μετά την ολοκλήρωση της Φάσης Α΄.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή με ωράριο 19:00 - 07:00 και θα αποσύρονται καθημερινά μετά το τέλος των εργασιών.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.