Πώς θα βοηθήσουν το παρκάρισμα τα ειδικά πλαίσια που τοποθέτησε στους κάδους ο Δήμος Αθηναίων


Σύμφωνα με τον Δήμο, τα πλαίσια είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο λάστιχο και στόχο έχουν να αποτρέψουν την δημιουργία αυθαίρετων θέσεων πάρκινγκ. Αντιδράσεις δημοτών στο Twitter.

  • 13/3/2023

Τέλος στην άναρχη μετακίνηση των κάδων απορριμμάτων στους δρόμους της Αθήνας και στις επιπτώσεις της στη λειτουργία της πόλης, επιθυμεί να βάλει ο Δήμος Αθηναίων, μέσα από τη διαδικασία οριοθέτησής τους, σταδιακά, σε χιλιάδες σημεία της πρωτεύουσας.

Μετά την εγκατάσταση -τους τελευταίους μήνες- νέων πλαστικών και σιδερένιων κάδων στο κέντρο και τις γειτονιές, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου, προχωρά στην τοποθέτηση ειδικών πλαισίων με κίτρινη σηματοδότηση, σε περισσότερα από 4.000 σημεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, τα πλαίσια είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο λάστιχο και πλαστικό, και τοποθετούνται περιμετρικά των κάδων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οριοθέτησή τους.

Με αυτά, ο κάδος παραμένει σε σταθερή θέση και στη σωστή απόσταση από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, χωρίς να μπορεί να μετακινηθεί από σημείο σε σημείο, δημιουργώντας αυθαίρετες θέσεις πάρκινγκ και εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών. Ταυτόχρονα, με την οριοθέτηση των κάδων βελτιώνεται και η διαδικασία της αποκομιδής από τα συνεργεία του δήμου, καθώς καθίσταται ευκολότερη, γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική.

Σημειώνεται ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται διαθέτουν κίτρινες ανακλαστικές επιφάνειες, ούτως ώστε να είναι ορατά τα πλαίσια και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ έχουν υψηλή αντοχή στη φθορά και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης ενημέρωσε τους δημότες για τα νέα πλαίσια που τοποθετούνται στους κάδους μέσα από το Twitter, ωστόσο δέχθηκε βροχή σχολίων από χρήστες που δεν βλέπουν κάποια ουσιαστική παρέμβαση, αφού τα πλαίσια είναι ανοικτά και έτσι ο καθένας μπορεί να μετακινεί τους κάδους και να τους τοποθετεί όπου θέλει.