Αυτό είναι το νέο Cupra Formentor - Με περισσότερη ισχύ και νέα έκδοση PHEV (photos)


Η Cupra έκανε «φρεσκάρισμα» στο best-selling μοντέλο της, επεκτείνοντας την γκάμα με περισσότερες επιλογές κινητήρων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CUPRA
  • 30/4/2024

Η Cupra ανανέωσε το Formentor, προκειμένου να συνεχίσει την εμπορική του πορεία μέχρι τα τέλη της δεκαετίας, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί πριν περίπου έναν μήνα, όταν ανακοίνωσε τη νέα της στρατηγική σχετικά με τα μελλοντικά της μοντέλα.

Το best-selling προϊόν της Cupra έχει δεχτεί ολικό facelift, με τους Ισπανούς να τοποθετούν μια πιο πλατιά γρίλια και τα φωτιστικά σώματα να είναι πλέον πιο τριγωνικά. Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει εφαρμοστεί η νέα σχεδιαστική της γλώσσα, με την επονομαζόμενη 'shark nose', εντάσσοντας το Formentor στην γκάμα μοντέλων νέας φιλοσοφίας της, όπως για παράδειγμα το Terramar.

Στο πίσω μέρος, μια ενιαία μπάρα φωτός ενώνει τα δύο φώτα LED στις άκρες δεξιά κι αριστερά, ενώ πλέον φωτίζεται και το σήμα της Cupra, που βρίσκεται πάντα στο κέντρο. Για το αμάξωμα, διαθέσιμοι μεταξύ άλλων είναι πλέον κι οι χρωματισμοί Century Bronze κι Enceladus Grey, που αρχικά προσφερόταν αποκλειστικά στις ειδικές εκδόσεις του μοντέλου που είχαν παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο.

Περνώντας στο εσωτερικό, η Cupra έχει χρησιμοποιήσει ύφασμα από 73% ανακυκλωμένο υλικό για τα bucket καθίσματα, τα οποία είναι διαθέσιμα ως επιλογή. Υπάρχει επίσης μια μεγαλύτερη οθόνη 12,9 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment, η οποία πλέον είναι εξοπλισμένη με λογισμικό που προσφέρει βελτιωμένη εξατομίκευση κι ανταπόκριση.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές, πέρα από την εμφάνιση, έχουν γίνει στην γκάμα κινητήρων του μοντέλου. Στην κορυφή βρίσκεται ο νέος twin turbo τετρακύλινδρος κινητήρας TSI χωρητικότητας 2,0 L που αποδίδει 333 PS στην έκδοση VZ και συνοδεύεται από ένα κιβώτιο DSG με 7 σχέσεις που μεταδίδει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Εκτός αυτού, υπάρχει κι η mild-hybrid επιλογή eTSI, στην οποία ο κινητήρας 1,5 L των 150PS «παντρεύεται» με την τεχνολογία 48V, προσφέροντας μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Για πρώτη φορά, στην γκάμα κινητήρων περιλαμβάνονται και δύο PHEV εκδόσεις, με 204 PS και 272 PS, αντίστοιχα. Χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα με τη mild-hybrid έκδοση, όμως αυτή τη φορά εκείνος συνοδεύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία χωρητικότητας 19,7 kWh που είναι ικανή για έως κι 100 km αυτονομίας με τη χρήση αποκλειστικά του ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με την Cupra, οι παραδόσεις του ανανεωμένου Formentor θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Cupra Born γίνεται hothatch! Αποκτά έκδοση VZ και «σκάβει» με 326 PS (photos)

Το Cupra Tavascan αλλάζει μέρος της εμφάνισής του για συγκεκριμένο λόγο (photos)

Cupra: Γνωρίστε το ισπανικό χωριό που δάνεισε την ονομασία του στο Tavascan (video)