Πόσο πιθανό είναι να δούμε ένα pickup από την Audi;


H ιδέα κατασκευής ενός pickup από έναν premium κατασκευαστή δεν είναι καινούργια, πόσο πιθανό όμως είναι να δούμε την Audi να κάνει το αποφασιστικό βήμα χτίζοντας πάνω στο VW Amarok το δικό της… αγροτικό;

  • 10/7/2020

Πριν λίγους μήνες η είδηση ότι η Mercedes-Benz τερματίζει την παραγωγή της X-Class, του πρώτου pickup στην ιστορία της γερμανικής φίρμας, ξάφνιασε πολλούς. Σίγουρα όχι εκείνους που παρακολουθούσαν από κοντά τα τεκταινόμενα και ειδικότερα την ανάγκη των αυτοκινητοβιομηχανιών να εξοικονομήσουν πόρους για τη μετάβασή τους στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η κατηγορία των pickup ή αν προτιμάτε των trucks δεν έχει… ψωμί, βλέποντας μετά και την παρουσίαση του Tesla Cybertruck να ξεπηδούν διάφορες ηλεκτροκίνητες προτάσεις, οι οποίες ευελπιστούν να κλέψουν έστω και ένα μικρό μερίδιο ενός segment, το οποίο στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού γνωρίζει ημέρες δόξας.

Εξ αυτού ορμώμενοι και παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες να δούμε την Audi να μεταμορφώνει το ταπεινό VW Amarok σε ένα premium pickup είναι λιγοστές, το σχεδιαστικό πρωτότυπο που φέρει την υπογραφή της Delicius Auto Works δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.

Έχοντας συνδυάσει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός pickup με τις σχεδιαστικές προδιαγραφές που περιμένεις να συναντήσεις σε μια πρόταση της γερμανικής φίρμας ή αν προτιμάτε σε μια premium κατασκευή, κέρδισε την προσοχή μας, γεννώντας την ελπίδα ότι η λαϊκή απαίτηση μπορεί κάπου, κάπως, κάποτε να το οδηγήσει έως τη γραμμή παραγωγής.

Σε κάθε περίπτωση, το VW Amarok θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική βάση και μια εξίσου καλή ευκαιρία να επιμεριστεί το κόστος εξέλιξης ενός αυτοκινήτου που ούτως ή άλλως πρόκειται να εγκαινιάσει τη συνεργασία ανάμεσα στον γερμανικό όμιλο και την Ford.