Πωλείται η Daimler Majestic της Βασίλισσας Ελισάβετ - Το ποσό που θα «πιάσει» (photos)


Κάτω από αμάξωμα σε χρωματισμό British Racing Green κρύβεται μια Jaguar XJ, που έχει διανύσει σχεδόν 26.000 km.

  • ΦΩΤΟ: BONHAMS
  • 27/4/2024

Δεν είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, να πωλούνται αυτοκίνητα που έχουν οδηγηθεί από μέλη βασιλικών οικογενειών. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας. Κι όμως, η Daimler Majestic της πωλείται μέσω του οίκου δημοπρασιών Bonham's.

Πρόκειται για μια Jaguar XJ του 2001 με σήματα της Daimler, που έχει διανύσει μόλις 16.200 μίλια, δηλαδή περίπου 26.070 km. Η Jaguar είχε τροποποιήσει ειδικά το συγκεκριμένο όχημα για τη βασίλισσα, βάφοντας το εξωτερικό στον χρωματισμό British Racing Green και ντύνοντας την καμπίνα με δερμάτινα καθίσματα σε κρεμ χρώμα.

Εκτός αυτού, η Αυτής Μεγαλειότης είχε επιλέξει ειδικό φωτισμό και πράσινες ραφές για τα καθίσματα, οι οποίες ταίριαζαν με τα πατάκια, που είχαν ίδιο χρώμα. Είχε τοποθετήσει επίσης ξύλινες επιφάνειες στην καμπίνα, όπως κι ένα ειδικά διαμορφωμένο υποβραχιόνιο για να τοποθετεί την τσάντα της.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας κινητήρας V8 χωρητικότητας 4,0 L, που συνοδεύεται από ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 5 σχέσεις κι αγγίζει τα 284 PS. Το όχημα κάνει τα 0-100 km/h σε περίπου 7 sec κι η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 240 km/h, όμως αυτά προφανώς δεν είναι τα κύρια σημεία που θα έκαναν κάποιον να ενδιαφερθεί για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Σύμφωνα με την αγγελία, το όχημα παρέμεινε στη συλλογή της βασιλικής οικογένειας μέχρι το 2007, όποτε κι επεστράφη στην Jaguar Daimler Heritage Trust. Ο τρέχων ιδιοκτήτης διατηρεί την Majestic σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με ελεγχόμενη θερμοκρασία, ως μέρος μιας εκπληκτικής συλλογής.

Αυτή τη στιγμή, η υψηλότερη προσφορά για την Daimler Majestic της Βασίλισσας Ελισάβετ ανέρχεται στις 50.100 λίρες Αγγλίας, δηλαδή περίπου 59.160 ευρώ, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία. Η δημοπρασία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 29 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε τον πρώτο λόγο στον σχεδιασμό της Jaguar νεκροφόρας της! (videos)

O κόσμος του αυτοκινήτου αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ

Μια Jaguar E-Type Roadster για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ