Που θα κατασκευάζεται το Audi Q4 e-tron;


Και στην Κίνα θα κατασκευάζεται το ηλεκτρικό SUV που θα επικεντρωθεί και στην εκεί αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/6/2019

Η Audi θα ξεκινήσει να παράγει το ηλεκτρικό της κόμπακτ crossover στην γραμμή παραγωγής που διατηρεί το VW Group με την SAIC στην Κίνα και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο κοντά στην Σαγκάη. To Q4 e-tron θα είναι το πρώτο Audi που θα συναρμολογείτε από το Νοέμβριο στο εν λόγω εργοστάσιο αφού σε αυτή τη μονάδα έχει προγραμματισθεί μια ετήσια παραγωγή 300.000 EV στην πλατφόρμα MQB.

Το Q4 e-tron παρουσιάστηκε τον Μάρτιο στην Γενεύη και στην Ευρώπη θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Zwickau που διατηρεί το VW Group στην Γερμανία και που έχε επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στόχος μιας πλήρους χρονιάς είναι τα 330.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τα σήματα της Audi, της VW και της Seat.

Πέρυσι η Audi απέκτησε το 1% της κοινοπραξίας στην Κίνα με την σύσταση της SAIC-VW-Skoda-Audi να γίνεται ως 50-48-1-1, αντίστοιχα. Το ποσοστό του 1% δεν πρέπει να ξενίζει αφού έγινε ώστε η Audi να έχει το δικαίωμα να κατασκευάζει και να πουλά το ηλεκτρικό της μοντέλο στην κινέζικη.

Κάτι άλλο που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι η σύμπραξη των FAW-VW με μετοχική σύνθεση του FAP Group-VW Group-Audi σε ποσοστό 60-30-10 ώστε το κράτος της Κίνας να είναι το μόνο που θα συναρμολογεί και διανείμει Audi στην τοπική αγορά. Κάτι που θα ενισχύσει την Audi απέναντι στις BMW και Mercedes που παραμένει ο πρώτος σε πωλήσεις premium κατασκευαστής στην Κίνα.