Πρέπει να ακούσετε το RUF να τα σπάει στην Autobahn (video)


Μοιάζει με Porsche 911, αλλά δεν είναι: Το νέο RUF SCR των 517 PS είναι... απόλαυση να το ακούς!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 6/9/2022

Η Ruf Automobile GmbH, γνωστή ως RUF, είναι γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία κατασκευάζει οχήματα χρησιμοποιώντας σασί Porsche χωρίς σήμα. Το νέο της «καμάρι» είναι το RUF SCR.

Πηγή: Ruf Automobile
Πηγή: Ruf Automobile

Το SCR μοιάζει με μια κλασική Porsche 911, αλλά στην πραγματικότητα βασίζεται στο προσαρμοσμένο πλαίσιο από ανθρακονήματα της RUF. Στην «καρδιά» του υπάρχει η έκδοση RUF του παλιού επίπεδου 6κύλινδρου κινητήρα «Mezger», που χρησιμοποιείται σε μοντέλα 997 GT3.

Ωστόσο, η χωρητικότητά του έχει αυξηθεί στα 4,0 L και αποδίδει 517 PS στις 8.270 rpm και 470 Nm ροπής στις 5.760 rpm. Η κόκκινη γραμμή στο στροφόμετρο αρχίζει από τις 8.750 rpm και ο ήχος όσο την πλησιάζεις είναι μοναδικός. Το μόνο διαθέσιμο κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων που αναπτύχθηκε από την ZF ειδικά για το RUF.

Κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με χάλυβα που χρησιμοποιείται για μπροστινά και πίσω υποπλαίσια και ενσωματωμένο roll cage, το SCR είναι πολύ ελαφρύ, με βάρος 1.250 κιλά. Έτσι, έχει πολύ καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος από τη σημερινή 911 GT3.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube από το κανάλι AutoTopNL το SCR κινείται σε έναν γερμανικό αυτοκινητόδρομο και ο οδηγός του ξεδιπλώνει τις αρετές του. Η υπερβολική κίνηση δεν του επέτρεψε να «αγγίξει» την τελική ταχύτητα των 320 km/h, ωστόσο ξεπέρασε με άνεση τα 240 km/h.

Απολαύστε το: