Πρώτες δοκιμές της Radford Lotus Type 62-2 από τον Jenson Button


Η Radford Lotus Type 62-2 ξεκίνησε τις δοκιμές δια χειρός του ιδιοκτήτη της εταιρείας και πρωταθλητή της Formula 1, Jenson Button.

  • 10/12/2021

Η Radford Lotus Type 62-2 ξεκίνησε τις δοκιμές της, το τελευταίο στάδιο της εξέλιξής της πριν φτάσει στους πρώτους -τυχερούς- αγοραστές της το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Ο Jenson Button οδήγησε το αυτοκίνητο στα κεντρικά της Lotus στο Hethel, κι ως συνιδιοκτήτης της εταιρείας και δοκιμαστής της, θα παίξει βαρύνοντα ρόλο στο setup του και την αίσθηση που θα έχουν οι οδηγοί από αυτό.

Ο πρωταθλητής F1 του 2009 δήλωσε σχετικά:

«Το να οδηγώ τελικά την Type 62-2 για πρώτη φορά ήταν μία πολύ ξεχωριστή στιγμή για μένα, νιώθω ήδη σαν στο σπίτι μου στο cockpit! Το αυτοκίνητο είχε φανταστική αίσθηση, με καλή ισορροπία στις υψηλής και χαμηλής ταχύτητας στροφές, και έτρεξε απροβλημάτιστα, πράγμα εξαιρετικό γιατί τους επόμενους μήνες θα γίνει πολλή δουλειά από μένα πάνω στο setup.»

Το πρωτότυπο Type 62-2 John Player Special έκανε τα 0-100 km/h σε 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ έφτασε το ανώτατο όριο που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 299 km/h.

Κι αυτό, γιατί τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V6, 3,5 λίτρων, που αποδίδει 600 ίππους, με τη δύναμη να πηγαίνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου, χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.