«Αιωνόβια» Dodge μπαίνει σε λειτουργία μετά από 83 χρόνια ακινησίας! (video)


Αυτή η Dodge Brothers Coupe του 1924 είχε μείνει σε ακινησία για 8 δεκαετίες, μέχρι που την εντόπισαν οι άνθρωποι του Classic Car Rescue και της έδωσαν μια... δεύτερη ευκαιρία. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Classic Car Rescue - YouTube
  • 1/8/2023

Η Dodge Brothers Coupe του 1924 συνοδευόταν με τη φήμη ενός ποιοτικού και αξιόπιστου αυτοκινήτου στην εποχή της, σχεδόν έναν αιώνα πριν. Έφερε 4κύλινδρο κινητήρα ενώ το εσωτερικό ήταν αρκετά εξελιγμένη, προσφέροντας σε οδηγό κι επιβαίνοντες μία άνετη εμπειρία.

Ένα ξεχασμένο αντίγραφο κατάφεραν να εντοπίσουν οι άνθρωποι από το κανάλι Dodge Brothers Coupe και αμέσως αποφάσισαν να της δώσουν ξανά ζωή. Βρήκαν το αυτοκίνητο να σαπίζει σε μία αποθήκη, καθώς δεν έχει οδηγηθεί από το 1940, δηλαδή εδώ και 83 χρόνια. Παρόλα αυτά, έδειχνε να βρίσκεται σε σχετικά σε καλή κατάσταση.

Οι τροχοί κινούνται ελεύθερα, οπότε μπόρεσαν να το τραβήξουν έξω από την αποθήκη. Η μακρά ακινησία έχει ταλαιπωρήσει τα ηλεκτρικά  με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκκινήσει ο κινητήρας. Παρά τις δυσκολίες κατάφερα στο τέλος τη βάλουν μπροστά και να κάνουν μια βόλτα πιέζοντας το μοτέρ στα όριά του. 

Δείτε το σχετικό video...