Πρώτο teaser από την Hispano Suiza


Με αυτό το teaser η ισπανική εταιρία προλογίζει την παρουσίαση ενός πλήρους ηλεκτροκίνητου σπορ αυτοκινήτου στο σαλόνι της Γενεύης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/10/2018

Αν απορείτε για την Hispano είναι μία εταιρία με μεγάλο βάθος πίσω στο χρόνο (από το 1904!) που κατασκεύαζε πολυτελή αυτοκίνητα και κινητήρες για αεροσκάφη. Στην χιλιετία που διανύουμε είχε παρουσιάσει το 2010 το εντυπωσιακό σπορ μοντέλο που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία. Τώρα, 119 χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρίας οι Ισπανοί προετοιμάζονται για την αποκάλυψη του πρώτου τους ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Στο δελτίο Τύπου γίνεται μεγάλη αναφορά από τον Miguel Suque Mateu πως το όνειρο του παππού του και ιδρυτή της εταιρίας ήταν από τότε η κατασκευή ενός 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Για να δούμε αν αυτή την φορά θα υλοποιηθεί από εταιρία από την Βαρκελώνη που πριν από οκτώ χρόνια είχε παρουσιάσει το Hispano Suiza 750 με V10 5.2 μοτέρ από Audi R8. Η τιμή του ήταν στις 700.000 ευρώ και σύμφωνα με την Hispano Suiza πουλήθηκαν μερικά αυτοκίνητα αλλά δίχως ποτέ να έχει διευκρινισθεί ο ακριβής αριθμός τους.