ΠΣΕΟ: Στη σωστή κατεύθυνση ο Μεγάλος Περίπατος


Θετικό βρίσκουν τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής οι αστικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου στο κέντρο της Αθήνας.

  • 3/7/2020

Θέση για τον Μεγάλο Περίπατο στην Αθήνα παίρνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησηςκαι Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΣΕΟ), καθώς θεωρεί πώς το σχέδιο για την πραγματοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις στην Αθήνα, αν και έχει κάποιες γκρίζες ζώνες, σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο υλοποίησης, κινείται στην σωστή κατεύθυνση και θα βοηθήσουμε να πετύχει..!

Το στοίχημα της ανάδειξης μιας σύγχρονης βιώσιμης κινητικότητας, που εδώ και χρόνια είναι στην ημερήσια διάταξη του συλλόγου ΠΣΕΟ, παίρνει τώρα σάρκα και οστά, μέσα σε μια παγκοσμίως πρωτόγνωρη συγκυρία.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΣΕΟ), στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλει για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με ζητήματα που αφορούν την οδική ασφάλεια και την βιώσιμη κινητικότητα, συνεχίζει τις δράσεις του, ώστε ο μεγάλος περίπατος να είναι η αφετηρία για την δημιουργία των άλλων μικρών και μεγάλων περιπάτων που έχει ανάγκη η πρωτεύουσα της χώρας αλλά και οι άλλες πόλεις.

Θεωρεί ωστόσο ότι η συνέχεια του εγχειρήματος σε σχέση με τις διαμορφούμενες διαδρομές και τις σύγχρονες προσεγγίσεις κινητικότητας σε όλη την Αττική, πρέπει να πατάει πάνω σε δίκτυα και ροές χωρίς ασυνέχειες, ώστε να μπορέσει να συναντήσει και τις υπόλοιπες ανάγκες της πόλης σε συνδυασμό με την αύξηση του πρασίνου, των ελεύθερων χώρων και φυσικά την επαναλειτουργία του τραμ..!

Χρειάζεται επίσης να σέβεται την αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και να διασφαλίζει καλή ποιότητα ζωής και προσβασιμότητα για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.