Πτώση στην παραγωγή αυτοκινήτων στην Ευρώπη προβλέπει η Bosch


Προς τα κάτω αναθεωρεί τις εκτιμήσεις τη Bosch για το 2019, προβλέποντας ότι η παραγωγική δραστηριότητα στην Ευρώπη πρόκειται να μειωθεί κατά 5%.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/7/2019

Απώλειες της τάξης του 5% ενδέχεται να καταγράψει η παραγωγή νέων οχημάτων στην Ευρώπη σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις της Bosch. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι ο γερμανικός κολοσσός δεν πρόκειται να πιάσει τους στόχους που είχε θέσει για το τρέχον οικονομικό έτος.

Ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξαρτημάτων στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ηλετροκίνησης, έχοντας εξελίξει το σύστημα κίνησης-μετάδοσης για τουλάχιστον 50 διαφορετικές μεταξύ τους πλατφόρμες.

Μέχρι το 2025, η Bosch υπολογίζει ότι τα ετήσια έσοδα από τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, ποντάροντας στην διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας, η οποία μεγεθύνεται με μεγαλύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με την αγορά της Δυτικής Ευρώπης, η οποία δείχνει να ξυπνά έστω και καθυστερημένα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακόψει την επέλαση όχι μόνο της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και των Αμερικανών.

Πάντως μία από τις βασικές αιτίες περιορισμού της παραγωνικής δυναμικότητας της γηραιάς ηπείρου είναι το Brexit και οι τριγμοί που δημιουργεί στην παραγωγή και τη διάθεση νέων οχημάτων από τη Μ. Βρετανία στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο.