O Boris Johnson, η αυτοκινητοβιομηχανία και το ‘’Brexit’’


O Βρετανικός Σύνδεσμος Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT) προειδοποιεί τον Boris Johnson ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπογραφεί μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 29/7/2019

Ο Boris Johnson είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας, ένας πολιτικός ο οποίος αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση. Οι απόψεις του, πολλές φορές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και σχόλια και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η κατάσταση στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Βρετανικός Σύνδεσμος Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT) έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Johnson για τη ανάληψη των καθηκόντων του. Ωστόσο, του επισημαίνει ότι η εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο από την παρατεταμένη αναβολή της επικείμενης εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια συμφωνία μεταξύ των δύο μερών.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή επισημαίνεται: «Είμαστε στενά συνδεδεμένοι με την Ευρώπη και το να μην υπογράψουμε μια συμφωνία με αυτή στο πλαίσιο του ‘’Brexit’’ θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλούς δασμούς εισαγόμενων προϊόντων και διάρρηξη σχέσεων που θα μπορούσε να απειλήσει την παραγωγή αυτοκινήτων όπως και να κλονίσει την εμπιστοσύνη επενδυτών από το εξωτερικό. Η μη σύναψη συμφωνίας για το ‘’Brexit’’ αντιπροσωπεύει μια υπαρκτή απειλή για τη βιομηχανία μας», επισημαίνεται στην επιστολή του βρετανικού συνδέσμου προς τον νέο Πρωθυπουργό της χώρας.