Rezvani Beast: Η αλεξίσφαιρη Corvette των 1.013 PS (photos)


Η Rezvani Motors παρουσίασε το Beast, μία ακραία εκδοχή της Chevrolet Corvette με τρομερή ισχύ και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

  • ΦΩΤΟ: Rezvani Motors/X
  • 15/2/2024

Μήνες αναμενόταν αυτό το αυτοκίνητο, και πλέον αποκαλύφθηκε.

Πρόκειται για το Rezvani Beast, ένα supercar με «καρδιά» από τη Chevrolet Corvette C8.

H Rezvani έχει έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, κι ενώ αυτό είναι το δεύτερο 'Beast' που κυκλοφορεί, η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι το πρώτο βασιζόταν στο Ariel Atom.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, στη βάση του είναι ο V8 των 6,2 L από την Corvette, εντούτοις φέρει δύο turbo που αυξάνουν την απόδοσή του στα 1.013 PS και στα 1.194 Nm ροπής. Η κίνηση βρίσκεται στον πίσω άξονα, με το μοτέρ να συνδέεται με ένα 8τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο με δύο συμπλέκτες.

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h εντός 2,5 δευτερολέπτων, ενώ μπορεί να κάνει το 400άρι μέσα σε 9,6 δευτερόλεπτα.

Εξωτερικά, το Beast έχει αρκετά στοιχεία που θυμίζουν την... καταγωγή του, ωστόσο έχει νέα μάσκα και φτερά πάνω από τους τροχούς, ενώ η πίσω εξάτμιση τεσσάρων απολήξεων δίνει μία σαφώς μία πιο επιθετική όψη, μαζί με τον μεγάλο διαχύτη από κάτω.

Εσωτερικά, οι νότες από την Corvette παραμένουν, αν και έχουν παρθεί ενδιαφέρουσες αποφάσεις, όπως ο σχεδιασμός του τιμονιού. 

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχει και ένα πακέτο ονόματι 007 (εκ του James Bond) που κοστίζει 45.000 δολάρια και προσφέρει μάσκες οξυγόνου, γυαλιά νυχτερινής όρασης, προστασία από ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ηλεκτρισμένα χερούλια στις πόρτες, σπρέι πιπεριού, σειρήνα, φάρο και βαλίτσα πρώτων βοηθειών. Υπάρχει ακόμα και προαιρετικό σύστημα αναγνώρισης εκρηκτικών.

Επιπλέον, με ακόμη 55.000 δολάρια το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει αλεξίσφαιρο, τόσο στο αμάξωμα όσο και στα τζάμια των παραθύρων.

Κι όλα αυτά, ενώ το Beast φτάνει τα 485.000 δολάρια χωρίς όλα αυτά τα... καλούδια.

Πηγή φωτογραφιών: Rezvani Motors/X

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μία «πειραγμένη» Corvette C8 παλεύει με το Tesla Model S Plaid στο 400άρι (video)

Μία Toyota Supra του 1993 ανεβαίνει στο δυναμόμετρο και δείχνει την ισχύ της (video)