Σοκ! Αεροπλάνα συγκρούστηκαν σε αεροπορική επίδειξη στις ΗΠΑ (video)


Ένα βομβαρδιστικό και ένα μαχητικό που συμμετείχαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια του air show "Wings Over Dallas"και τυλίχθηκαν στις φλόγες πριν πέσουν με δύναμη στο έδαφος. Δείτε το σοκαριστικό video.

  • 13/11/2022

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης "Wings Over Dallas" που έγινε το Σάββατο στο Dallas των ΗΠΑ. Δύο vintage αεροπλάνα που συμμετείχαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ πετούσαν σε χαμηλό ύψος, συγκρούστηκαν, έπιασαν φωτιά και έπεσαν με δύναμη στο έδαφος.

Ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στα δύο αεροπλάνα, ωστόσο δημοσιεύματα τονίζουν ότι τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή πολλά από τα συντρίμια κατέληξαν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο, δίπλα από το σημείο όπου γινόταν η επίδειξη, με αποτέλεσμα να σταματήσει για μερικές ώρες η κυκλοφορία.

Τα δύο αεροπλάνα ήταν ένα μεγάλο B-17 και ένα μικρότερο μονοθέσιο Bell P-63 Kingcobra. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video, λίγο πριν τη σύγκρουση το πρώτο βρισκόταν σε χαμηλότερο ύψος, με σταθερή πορεία, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε με μεγαλύτερη ταχύτητα, από πάνω και αριστερά, το μικρό αεροσκάφος.

Το B-17, το οποίο συνήθως φιλοξενεί πλήρωμα 4-5 ατόμων, έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εναέριες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εναντίον των Ναζί, ενώ το P-63 Kingcobra ήταν μονοθέσιο μαχητικό αμερικανικής κατασκευής που χρησιμοποιήθηκε την ίδια περίοδο από την Σοβιετική Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε το videο με τη σύγκρουση...